Yeşil Pasaport İçin Gerekli Belgeler

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Belgeler; Pek çok ülke belli başlı pasaport türlerine dair muafiyet anlaşmalarına sahiptir. Bunlar arasında yeşil pasaportta yer alır ve çoğu zaman 90 gün kadar muafiyetten faydalanmaları esas alınır. 90 günü aşan seyahatler için de vizeye tabi tutuldukları görülür.

Yeşil Pasaport Ücreti Ne Kadar?

Bordo pasaporta sahip olmak isteyenlere sürelere bağlı olarak harç ücretleri eşlik eder. 3 ya da 10 yıllık gibi ayrı alternatiflere karşı tercihte bulunmaları istenir. Ancak söz konusu yeşil pasaport olduğu zaman:

  • Süreye göre değişiklik gösteren harç ödemelerine yer verilmez.
  • Sadece defter bedelinin ödenmesi yeterli görülür.

Defter bedeline her sene zam uygulanır ve güncel tarifelere karşı ödemenin yapılması istenir. Son olarak bu tutar 174,5 TL olarak ele alınmıştır. Tutarın:

  • Anlaşmalı bankalar ya da PTT şubelerinden ödenmesi beklenir.
  • Ödemeye karşı makbuz alınması istenir.

Yeşil pasaport için gerekli belgeler arasında ödeme dekontu da yer alır. Defter bedelinin yatırıldığını belgeleriniz ile birlikte paylaşmanız önem arz eder. Ancak bunun üzerine başvurularınız değerlendirilir ve sonuç birkaç iş gününe kadar açıklanır.

Yeşil Pasaport Almak İçin Ne Gerekli?

Randevu eşliğinde alınan yeşil pasaporta ilişkin önceliğiniz talep edilen evrakları toplamak olmalıdır. Yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir soranlara öncelikle talep yazısı eşlik eder. İç İşleri Bakanlığına hitaben yazılan pasaport talep yazısında ihtiyaç duyulur. Ardından:

  • Olmazsa olmaz biyometrik fotoğraflarınızı da ibraz etmeniz gerekir.
  • Nüfus cüzdanının aslına ihtiyaç duyulur.

Çalışan vatandaşların kurum onaylı imza sirkülerini ibraz etmeleri istenir. Emekli olan T.C. vatandaşlarının ise emekliye ayrıldıklarına dair tarih ve iş hacmini ispatlayan belgeleri hazırlamaları gerekir.

Kıdeme bağlı olarak memurların yeşil pasaport aldıkları açık durumda. İstifa eden memurlar da hangi kıdemde işten ayrıldıklarını belgeler ile ispatlamalı ve başvurularını iletmelidir. Bunun dışında:

  • Vefata karşılık yine kıdem belgelerinin hak sahipleri tarafından paylaşılması gerekir.
  • 18 yaşından küçük olanlar için de muvafakatname talep edilir.

Başvurularda statüye bağlı olarak belgelerin her birini ibraz etmek gerekir. Bunlara ek defter bedelinin ödenmesi ve yine belgeler ile ödemenin yapıldığını belirtmek önem arz eder.

Yeşil Pasaport Harcı Ne Kadar 2023?

Harç ödemelerine bordo pasaport başvuruları sırasında rastlanır. Pasaport süreleri dikkate alınır ve buna uygun olacak şekilde harç ödemelerinin gerçekleşmesi beklenir. Yeşil pasaport için gerekli belgeler kadar harç ödemeleri de merak ediliyor. Bunun üzerine T.C. vatandaşlarına:

  • Süre esaslı herhangi bir harç bedeli eşlik etmez.
  • Sadece defter bedelinin yatırılması gerekli görülür.

2023 yılına özel olarak 174,5 TL tutarına netlik kazandırılmıştır. Defter bedelinin eksiksiz olarak banka üzerinden yatırılması bekleniyor. Nitekim tutarın eksik ya da hatalı olması üzerine pasaporta olumlu yönde sonuç almak mümkün değil.

Aynı şekilde belgelerin de eksik ya da hatalı olması üzerine başvurulara olumlu olarak yanıt verilmez. Bunun için önceliğiniz tüm belgelere ve ödemelere netlik kazandırmak olmalıdır. Devamında defter bedeli ödemeleri ile belgelere karşı başvuruya geçilebilir.

Yeşil Pasaport İçin Nereye Müracaat Edilir?

Yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir öğrenenler hızlı bir şekilde toplamaya başlar. Akabinde belgelerin ibraz edileceği merkezler ele alınır. Yetkili merkezlere başvuruda bulunmak ve sonuca bağlı olarak seyahat programlarına yön vermek gerekir.

İl müdürlüklerinin pasaport başvurularına dair dikkate alındığını unutmamak gerekir. Nitekim T.C. vatandaşlarına öncelikle randevu aşamaları eşlik eder. Bunun üzerine:

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü online randevuya uygun olduğunu belirtir.
  • Alo 199 üzerinden de randevu alarak başvuruya geçilebilir.

Görüldüğü üzere online olarak ya da çağrı merkezi üzerinden müracaat edilir. Randevu sistemine uygun olacak şekilde harekete geçilir. Bu şekilde pasaport için talep edilen tüm belgeler paylaşılır. Ödeme yapıldığınız dair dekontu ibraz eder ve başvurunuzu tamamlarsınız.

2023 Pasaport Fiyatları Ne Kadar?

Uygulanan zam oranlarını dikkate almak ve bunun üzerine pasaport ödemelerine geçmek önem arz ediyor. Umuma Mahsus Pasaport sahibi olmak isteyenlere sürelerine göre ayrı ücretler eşlik edecektir. Şöyle ki:

  • 6 ay olarak talepte bulunanlara 227,20 TL harç bedeli eşlik eder.
  • 1 yıllık olan pasaport için de 332,10 TL şeklinde ödemeye geçilmelidir.

Ardından gelen 2 yıllık pasaporta dair 542,20 TL tutara netlik kazandırılmıştır. 3 yıl için ise 770,20 TL para yatırılmalıdır. Son olarak ise 10 yıllık yani en uzun pasaport süresine yer verilir. Harç bedeli olarak ise 1085,40 TL tutarının üzerinde durulur.

Harç bedelleri ile sınırlı kalınmadığını belirtmek gerek. Devamında her birinde ortak olan defter bedeline de netlik kazandırılmıştır. Bunun üzerine T.C. vatandaşlarından harç bedellerine ek 180 TL olarak ödeme yapmaları istenmiştir. Hem harç hem de defter bedellerinin ödenmesi üzerine başvurulara geçilmesi esas alınmakta.

Yeşil Pasaport Harç Ücreti Var Mı?

Harç ücretlerinin pasaport sürelerine göre netlik kazandığı açık durumda. Yeşil pasaport için gerekli belgeler kadar ücretler de merak konusu haline gelmiştir. Öncelikle harç ücretleri olarak:

  • Herhangi bir pasaport süresinin üzerinde durulmaz.
  • Pasaport süresi söz konusu olmadığı için harç ücreti alınmaz.

Bunun üzerine başvuruda bulunan T.C. vatandaşlarının defter bedeli ile sınırlı kaldıkları görülür. Sadece 174,5 TL tutarına netlik kazandırılmıştır. Belirtilen bu tutarı da bankalar üzerinden yatırmanız ve belgenizi almanız istenir. Nitekim belge dahilinde ödemenin ispatlanması önem arz eder. Bu adımlar üzerine yeşil pasaport başvurularınız yetkili merciler tarafından değerlendirilir.

Yeşil Pasaport Almak İçin Kaç Yıl Çalışmak Lazım?

Kadrolu veya sözleşmeli olan devlet memurlarına dair dereceler dikkate alınır. 1, 2 ya da 3. Derecede olan memurların yeşil pasaporta sahip olmalarına izin verilir. Bunun için de:

  • Çoğu memur en düşük 13. Derecede olacak şekilde göreve başlar.
  • Dereceler askerlikten okunan seneye kadar farklı hususlar üzerine değişiklik gösterir.

En yüksek derece 1 olarak belirtilir ve bu seviyeye ulaşan memurların yeşil pasaporta dair olumlu yönde sonuç almaları mümkün hale gelir. Derecelerin her 3 yılda 1 olacak şekilde ilerlemesi süreci uzatır.

Sadece memurlar değil TBMM eski üyelerine de yeşil pasaport hakkı tanınır. Ardından da görevini tamamlayan eski bakanların yeşil pasaport başvurularından olumlu yanıt aldıkları belirtilir. Bunlara ek olarak yine derecelere karşı kamu görevlilerinin yeşil pasaport almaları mümkün olacaktır.

Öğretmen hangi derecede yeşil pasaport alır?

Öğretmenlerin kadro dereceleri dikkate alınır ve 1 – 2- 3 olması üzerine yeşil pasaport almalarına izin verilir.

Öğrenci yeşil pasaport nasıl alınır?

Memur statüsüne sahip ve de Emekli Sandığı üzerinden kayıt alan T.C. vatandaşlarına yeşil pasaport verilir.

Yeşil pasaport defter bedeli 2023 nereye yatırılır?

Mal müdürlükleri, PTT ya da anlaşmalı banka şubeleri üzerinden defter bedelinin ödenmesi mümkün olacaktır.

Yeşil pasaport nasıl alınır 2023?

İl Nüfus Müdürlüğü tarafından randevu alan vatandaşlar belgeleri ve defter bedeli ödemelerine karşı başvurularını iletebilir.

Pasaport çıkartmak ne kadar 2023?

Pasaport harç bedeli 180 TL olarak netlik kazanmış ve süresine bağlı olarak ödemeye geçmeniz esas alınmıştır.

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Hususi pasaport almak isteye Türk vatandaşları, öncelikle yeşil pasaport alma hakkını elde etmiş olmalıdırlar. Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar, T.C İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri tarafından belirlenmiştir. Pasaport başvuruları önceki dönemlerde direkt olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilirken, şu an Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir.

Online randevu alabilir ve gerekli belgeleri ile doğrudan başvuru yapabilirler. Yeşil pasaport hamillerinin eşleri ve çocukları, gerekli koşulların yerine getirilmesi halinde hususi pasaport alma hakkında yararlanabilirler.

Yeşil Pasaport Talep Formu

Yeşil pasaport almak için öncelikle başvuru formunun doldurulması gereklidir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri resmi web sitesinden talep formunu edinebilirsiniz. www.nvi.gov.tr resmi adresinden iki nüsha şeklinde indirilmektedir. Hususi Pasaport talep formunda yer alan bilgilerin eksiksiz ve resmi bilgilerle doldurulması gereklidir.

Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar ile başvuru belgelerinin yasal ve güncel şekilde teslimiyle başvuru tamamlanır. Pasaport süreleri en az 6 ay ile en fazla 10 yıl arasında verilmektedir. Alınan pasaportların sürelerinin dolması halinde, şayet kullanılabilir boş sayfaları var ise süre uzatılabilir.

Yeşil Pasaport Nasıl Alınır 2023

Hususi pasaport almak için İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar ve koşullar bulunuyor. Yeşil pasaport verilen kişiler kategorisine uymanız gereklidir. Yeşil pasaport alabilen kişiler şu şekilde belirlenmiştir;

  • Görevi dolan bakanlar ve TBMM eski üyeleri
  • 1-2-3 kadro derecelerine sahip çalışanlar ile aynı derecelerde emekli olmuş kamu çalışanları
  • Devlet memuru statüsünde sözleşmeli olarak çalışan veya emekli olanlardan 1-2-3 derecelerine sahip olan kişiler
  • Kadro değerlendirmesi olmadan Emekli Sandığı bünyesinde kesenekleri olan çalışanlar ile bu kapsamda emekli devlet memurları
  • Belediye başkanları
  • Özelleştirilen kurumlardan, (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Emlak Bankası, Türk Telekom) özelleştirilmeden önce yeşil pasaport almaya hak kazanmış çalışanlar ve emekliler

Kapsamında olan kişiler yeşil pasaport başvurusu yapabilirler. Ayrıca yukarıda belirtilen kişilerin eşlerine ve 18 yaşını geçmemiş çocuklarına verilir. Evli olmayan çocukları, öğrenci veya iş sahibi olmayan çocukları da 25 yaşına kadar yeşil pasaport hakkından yararlanabilirler.

Yeşil pasaport hakkı bulunan kişilerin engelli çocukları, herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın (engelli sağlık raporları dahilinde) hususi hizmet damgalı pasaport hakkına sahiptirler. Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar hazırlanarak yeşil pasaport başvuru formu ile başvuru yapılabilir.

Yeşil Pasaport Şartları

Yeşil pasaportların geçerlilik süresi 5 yıl olarak verilir. Belediye Başkanları ise görevleri süresince hususi damgalı pasaporttan yararlanabilirler. 1. Derecede belediye başkanları, görevleri bitinceye dek yeşil pasaportlarını kullanabilirler. Yeşil pasaport almak için kamu çalışanı olmak ve ilk 3 derecede kadroya sahip olmak gereklidir.

Hususi pasaportu bulunan kişilerin eşleri ve erişkin olmamış çocukları bu haktan yararlanabilirler. Başvuru yapmak için gerekli evrakların eksiksiz şekilde teslim edilmesi gerekiyor. Nvi.gov.tr adresinden verilen hususi damgalı pasaport talep formunun eksiksiz ve tam doldurulması gereklidir.

Meclis üyeliği veya bakanlık görevleri yapmış kişiler, emekli olduklarında yine yeşil pasaport alabilirler. Sözleşmeli personel olarak kamuda çalışan ve ilk 3 derecede yer alan kişiler ile bu derecede emekli olmuş kişiler yine yeşil pasaport statüsünde değerlendirilir. Pasaport almaya hakkı olan kişilerin 25 yaşına kadar olan çocuklarından bekar, öğrenci ve iş sahibi olmayanlar da yararlanabilirler. Bu kişilerin, bakıma muhtaç olan engelli raporu bulunan çocuklar için süresiz olarak yeşil pasaport alma hakkı verilir.

Emekli Yeşil Pasaport Yenileme; Yeşil Pasaport İçin Gerekli Evraklar 2023

Hususi damgalı pasaport başvurusu için evrakların resmi ve güncel şekilde tamamlanması zorunludur. Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar; çalışanlar, emekliler ve istifa edenler grubuna göre belirlenmiştir.

  • Çalışan Başvurusu: Yeşil pasaport başvuru formu, nüfus müdürlüklerinden alınacak nüfus kayıt belgesi (kendisi ve pasaport alınacak aile bireyleri için) imza sirküsü gereklidir.
  • Emekli Başvurusu: Emekli olunan kurumdan ıslak imzalı şekilde alınan emeklilik belgesi, kadro derecesini gösterir belge ve görev unvanını belirtir belge gereklidir.
  • İstifa Eden/ Çekilen Başvurusu: İstifa edilen kurumdan imzalı ve kaşeli şekilde alınacak istifa/ çekilme yazısı ile başvuru yapılır.

Ayrıca vefat eden hak sahibi kişilerin hayattaki eşleri, yeşil pasaport başvurusu yapabilir. Merhumun çalıştığı kurumdan imzalı şekilde alınan kadro, unvan ve görevini

Yeşil Pasaport Süre Uzatma

Yeşil pasaport sahibi kişiler, pasaport süresini uzatma taleplerinde yukarıda bahsettiğimiz belgeler ile başvuru yapabilirler. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak, ilgili koşulların devam etmesi halinde yeşil pasaport süresini uzatabilirler.

10 Yıllık Memur Yeşil Pasaport Alabilir mi

Devlet memuru kadro dereceleri, görev süresine göre değerlendirilmemektedir. 1 ve 13 arasında derece sistemi bulunan kadro sıralamasında, kişilerin askerlik ve eğitim durumlarına göre derece verilir ve görev sürelerine göre derecelerinde yükselme olur. En iyi kıdem 1. Derece memurlardır. Bu durumda 10 yıllık memur olan bir kişi yeşil pasaport alamaz. Bu pasaportu almaya hak kazanmak için 1. 2. Veya 3. Derecede kadrolu/ sözleşmeli memur çalışan olmak veya bu derecelerden emekli olunması gereklidir.

Yeşil Pasaport Yenileme 2023

Yeşil pasaportlar 5 yıl süre ile verilir. 5 yıl sonunda pasaport süresini uzatmak isteyen kişiler, talep formu ve gerekli belgeler ile müracaat edebilir. Pasaport süresi uzatmak için sadece defter ücreti yatırmaları yeterlidir. Yeşil pasaportlar ücretsiz olarak verilir. Gerekli koşulların devamlılığı ve uygun görülmesi halinde, yeşil pasaport yenileme işlemi yapılır. Yeşil pasaport almak için gerekli evraklar Nüfus ve Vatandaşlık İşeri web adresinde çalışan/ emekli ve çekilen statüdeki kişilere göre verilmektedir.

Yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir?

Çalışanlar, emekliler ve istifa edenler için çalıştıkları kurumdan alınan görev belgesi, talep formu ve nüfus kayıt belgesiyle başvuru yapılabilir.

Yeşil pasaport için ne kadar ücret ödenir?

6 aylık yeşil pasaport 401,70 TL, 1 yıllık 506.60 TL, 2 yıllık 716.70 TL, 3 yıllık 944.70TL ve 10 yıllık pasaportlar 1.259.90 TL olarak 2023 güncel ücretler verilmiştir.

Yeşil pasaport nereden nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İl ve İlçe Müdürlüklerinden alınır. Talep formu ve gerekli evraklarla başvuru yaparak alınabilir.

Ihracatçılar için yeşil pasaport nasıl alınır?

Cari yıldan önceki 3 yıla ait ihracatı 500.000$ ve üzeri olması halinde, ihracatçılar yeşil pasaport alabilirler.

Yeşil pasaport için öğrenci olmak şart mı?

Yeşil pasaport hamillerinden evli olmayan veya iş sahibi olmayan çocukları 25 yaşını aşmamış olmak kaydıyla yeşil pasaport alabilirler. Öğrenci olmaları şart değildir.

Hangi memurlar yeşil pasaport alabilir?

Kadro derecesi 1, 2 ve 3 olan çalışanlar, sözleşmeli olarak 1, 2 ve 3. Kadro derecesine sahip olanlar ile bu derecelerden emekli olan memur ve sözleşmeli memurlar yeşil pasaport alabilirler.

Yeşil pasaport yenilemek için ne gerekli?

Sadece defter ücretinin yatırılması ve başvuru yapılması yeterlidir.

Ankara yeşil pasaport nereden alınıyor?

Ankara İl Müdür ve Vatandaşlık Nüfus Müdürlüğünden yeşil pasaport alınabilir.

Yeşil pasaport almak ne kadar sürer?

Yeşil pasaport süresi 10 gündür. PTT Kargo/ kurye ile 10 gün içinde adrese teslim edilir.

Pasaport Gerekli Belgeler

Herhangi bir ülkeye seyahat gerçekleştirileceği esnada, uçak bileti ve giriş işlemleri için pasaport istenir. Pasaport kişinin mesleğine, yaşına, sağlık durumuna ya da belirli kişisel etmenlerine göre farklı gruplara ayrılır. Pasaport gerekli belgeler hazırlanıp, başvuru yapılabilir.

Pasaport Çıkarma Ücreti Ne Kadar?

Pasaport çıkartma ücreti, diğer bir ifade ile pasaport harcıdır. Pasaport başvuru işlemleri esnasında tarafınızdan talep edilen kullanım süresine göre pasaport harçları değişkenlik gösterir. Bu durum ücretine göre de her yıl güncelleme sağlar. Pasaport defter bedeli, her pasaport grubu için aynıdır. Aynı zamanda burada süreçte farklılık gözetmez. Güncel olarak bulunan pasaport çıkartma esnasında ödenen defter ücreti, yaklaşık 180 TL’dir. Bu durum pasaport süresine yani diğer bilinen ifade ile harç ücretiyle birlikte ilave edilerek hesaplanabilir. Her pasaport grubunda ücretlendirme değiştiği için defter bedelinin üzerine ilave edilmesi mümkündür.

En Fazla Kaç Yıllık Pasaport Alınır?

Pasaport ödemeleri, kişinin pasaportunun geçerlilik süresine göre farklılık sağlar. Pasaportlar için geçerlilik süresi, en az 1 yıldan başlar. Bu durum en fazla 10 yıla kadar sürer. Pasaportun geçerlilik süresine göre tarafınızdan istenilen harç bedeli de buna göre değişir. Ödemeniz gereken miktarı, geçerlilik süresi belirler. Genel olarak vatandaşlar 10 yıllık pasaportu tercih eder. Herhangi bir Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettiğiniz takdirde pasaport sürenizi, 10 yıllık seçtiğiniz zaman daha karlı bir işleyiş gerçekleşir. 10 yıl boyunca pasaportunuzun dolaşım süresine göre farklı ülkelere seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Ancak 1 yıllık pasaportlarda bu durum 1 yıl için geçerlidir. Yurt dışına çıkma durumunuza göre hesaplama yaptığınız takdirde 10 yıl geçerlilik süresi bulunan pasaportlar, sizin açınızdan karlı olabilir.

2 Pasaport Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre vatandaşlar çift pasaport alabilmektedir. Çift pasaport aynı anda geçerli olarak bulunan, 2 adet Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olduğu anlamına gelir. Her iki pasaporta geçerli olmalıdır. Her iki pasaportta farklı dolaşım durumlarına göre değişkenlik gösterir. Örneğin 1 adet bordo pasaport, 1 adet de yeşil pasaporta sahip olabilirsiniz. Çift pasaport üzerinde bulunan damgaya göre kullanım kolaylığı sağlar. Örneğin İran’a seyahat gerçekleştirdiğiniz takdirde pasaportunuzun üzerinde İran damgası bulunduğu zaman, bu pasaportla Amerika’ya giriş yapılamaz. Ancak diğer pasaportunuz yanınızda bulunduğu takdirde İran damgalı olan pasaportu bir kenara bırakıp, diğer pasaportunuzda Amerika’ya seyahat gerçekleştirdiğiniz zaman herhangi bir problem olmaz.

Pasaport Neler Gerekli 2023?

Pasaport için tarafınızdan istenilen belgeler, pasaport türüne göre değişir. Ancak genel anlamda gerekli olan belgeler şu şekildedir;

  • Kimlik belgesi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Pasaport harç ve defter ücretinin ödendiğine dair dekont
  • Eski pasaport var ise güncellenmiş haliyle bulunması
  • Henüz reşit olmayan bireyler için noter huzurunda alınan muvafakatname
  • Öğrenci olmayan vatandaşlar için öğrenci olduklarını gösteren öğrenci belgesi gibi çeşitli evraklardır.

Önceden ne kadar süreyle pasaport alacağınızı ve bu pasaportun hangi türde olacağı belirlenip, sonrasında müracaat edilmeli. Böylelikle işlemlerde bu doğrultuda şekillenir. Pasaport işlemleri esnasında tarafınızdan istenilen belgelerde ya da evraklarda, kişisel bilgilerle uyuşmazlık olduğu takdirde yasal olarak pasaport alınması mümkün değildir. Bu sebepten dolayı hem Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün istediği doğrultuda olmalı. Hem de yasal olarak onaydan geçmesi için doğru bilgiler içermeli. Herhangi birinin sizin adınıza evrakları toparlaması ya da sizin adınıza kendi bilgilerini içeren belgeleri getirmesi durumunda, pasaport verilmez.

10 Yıllık Pasaport Ücreti Ne Kadar?

Pasaport ücretlerinin ödenmesi, harç bedeli ile beraber defter bedeli şeklinde bulunur. 6 aylıktan 10 yıla kadar, pasaport geçerlilik süresi bulunur. 10 yıllık pasaport geçerlilik süresi genel olarak tercih edilen en karlı yöntemdir. 6 aylık pasaport ücreti yaklaşık, 407 TL’dir. Bu ücret 10 yıllık pasaporta sahip olmak isteyen vatandaşlar için 1265 TL’yi çıkmaktadır. 10 yıllık pasaport diğer bilinen pasaport geçerlilik süresine göre en pahalı miktardır. Ücretlendirme her yıl güncellik gösterdiği gibi pasaport türüne göre de farklılık sağlar. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün tarafınızdan istediği evrak dosyası içerisinde, 10 yıllık pasaport ücretinin ödendiğine dair dekont yer edinmeli. Ödeme yapılmadan önce tercihen nüfus dairesine, pasaport ücretlendirmeleri ile ilgili güncel bilgi öğrenmek adına müracaat edebilirsiniz. Böylelikle dekontta da herhangi bir problem oluşmaz.

2023 Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport sahibi olabilmek için Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat edilmeli. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün tercihen resmi web sitesi üzerinden yapılan randevu ile birlikte pasaport alınması da mümkündür. Randevu tarihinizi size en yakın nüfus müdürlüğünden oluşturabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek detay, tarafınızdan istenilen pasaport gerekli belgeler hazır hale getirilip oluşturulan randevu tarihi içerisinde yetkili kurumlara iletilmesi. Randevu tarihi geçtikten sonra evrakların getirilmesi, işlemlerinizin onaylanmayacağı anlamına gelir. Burada da pasaportunuzu alamazsınız. Ancak doğru zaman ve saat dilimi içerisinde nüfus müdürlüğüne evraklarınız da birlikte geldiğiniz takdirde yaklaşık 7 ile 15 iş günü içerisinde pasaportunuzu alabilirsiniz.

Pasaport Süresi Kaç Yıldır?

Pasaport süreleri, 6 aydan 10 yıla kadar değişkenlik gözetir. Tercihen 6 aylık bir pasaport alabilirsiniz. Tercihen de sürekli olarak yurtdışına çıkılıyorsa, geçerlilik süresi bulunan bir pasaporta sahip olmanız mümkündür. En fazla 10 yıla kadar pasaport süresi bulunur. 10 yıldan daha fazla süreçte pasaporta sahip olmak isteyen vatandaşlar için bu durum kesinlikle mümkün değildir.

Kimler Pasaport Alamaz 2023?

Belirli sebeplerden dolayı pasaport verilememesi, durumu mevcuttur.

  • Herhangi bir adli süreç, dava ya da yargılama nedeniyle hukuki anlamda yurt dışına çıkış yasağı bulunan bireyler kesinlikle pasaport sahibi olamaz.
  • Boşanma sürecinde olan ve halen boşanma davası devam eden vatandaşlar içinde yurt dışı yasağı olduğu gibi pasaport verilmez.
  • Olağanüstü sebeplerden dolayı devletin hukuki ve siyasi alanda aldığı tedbirlere takılan vatandaşlar içinde pasaport alma durumu geçerli değildir.
Pasaport Kaç Günde Elimde Olur?

Pasaport işlemleri esnasında randevu tarihine kadar belirli evrakların hazırlanması gerekir. Bu evraklar pasaportun yasal olarak onaydan geçmesi adına önemlidir. Evraklar Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün istediği doğrultuda olursa, yaklaşık 2 hafta içerisinde elinizde olur.

Pasaport Almak İçin Nereye Müracaat Edilir?

Pasaport alabilmek için Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat edilmeli. Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün dışında herhangi bir kurumda pasaport işlemleri yapılmaz.

İlk Defa Pasaport Nasıl Alınır?

Henüz ilk defa pasaporta sahip olacak vatandaşlar, Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bizzat başvuru yapmalıdır. İlk defa pasaport alımında online olarak internet üzerinden randevu yanlış olabilir. Bu sebepten dolayı bizzat başvuru yapıldığı takdirde herhangi bir problem oluşmaz.

2023 Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023 pasaport başvuruları, güncellenen hali ile Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruyla birlikte mümkündür. Başvuru işlemleri tercihen online internet sitesi üzerinden, tercihen de nüfus dairesinde yapılan başvuru ile birlikte gerçekleşir. Başvuru işlemleri sonrasında randevu tarihi alınmalıdır.

Yorum Yap

Call Now ButtonHEMEN ARA