Pasaport uzatma randevu işlemleri, pasaport süreci geçerliliğini bitirdikten sonra yapılır. İşlemler, nüfus dairesine yapılan başvuru ile birlikte mümkündür.
Pasaport Uzatmak İçin Ne Gerekir?
Pasaport uzatma randevu işlemleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru talebinde bulunulması gerekir. Başvuru talebinden sonra tarafınızdan pasaportunuzun uzatılması için belirli belgeler istenir. Bu belgeler eksiksiz ve sizden istenilen doğrultuda gerekli yetkili kurumlara eritilmeli. Aynı zamanda randevu tarihi içerisinde iletilmesi de önemli bir detaydır. Pasaport uzatmak için tarafınızdan istenilen belgeler şu şekildedir;
- Kullanılan ve geçerliliği bitmiş pasaport
- Nüfus cüzdanı
- 2 adet biyometrik pasaport
- Pasaportun uzatılması için ödenen harç ve bedelinin dekontu
- Parmak izi
- 18 yaş altı bireyler için ebeveynleri ile birlikte noter huzurunda alınan muvafakatname bulunmalıdır.
Bu belgeler pasaportun türüne ya da pasaport uzatılması için gerekli olan geçerlilik süresine göre farklılık sağlar. Aynı zamanda tarafınızdan istenen harç ve defter bedeli ödendiğine dair dekontta, güncel fiyatlandırma ile yer edilmelidir. Nüfus Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalara ödeme yapılmalıdır. Aksi takdirde yasal olarak onaydan geçmez. Nüfus dairesine müracaat gerçekleştirildiği takdirde pasaport harç ve defter bedeline dair güncel fiyatlandırma hakkında detaylı bilgi edinilebilir. Aynı zamanda tarafınızdan istenilen kişisel bilgiler, tamamen size ait bilgiler olmalıdır. Başkasının işlemleri sizin adınıza yapması ve kendi bilgilerini kullanması, pasaport uzatma randevu sürecinde kabul edilmez.
Pasaport Uzatmak İçin Randevu Nasıl Alınır?
Pasaport uzatma işlemleri, pasaportun geçerlilik süresi bittiği zaman yapılmalıdır. Halen geçerlilik süresi devam eden pasaportlar için pasaport uzatma randevu alınması gibi bir durum mümkün değildir. Pasaport uzatmak için randevu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuru ile birlikte gerçekleşir. Tercihen nüfus müdürlüğüne bizzat başvuru yapılabilir. Ancak yoğun iş hayatı olan vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü’nün online sistemi üzerinden de randevu talebinde bulunabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden randevu al seçeneğine tıkladığınız takdirde kendinize en uygun zaman dilimi içerisinde bir randevu alabilirsiniz. Aynı zamanda burada il ya da ilçelerde bulunan nüfus müdürlüklerinden de randevu oluşturulması mümkündür. İkamet edilen yere en yakın Nüfus Müdürlüğünden bir randevu alınırsa, randevu zamanı geldiği takdirde gecikme gibi bir durum olmaz. Randevu zamanından sonra evraklar getirilirse yasal olarak kabul görmez. Bu sebepten dolayı belirlenen zaman dilimi içerisinde nüfus Müdürlüğünde bulunulması gerekir. Evraklar eksiksiz ve sizden istenilen doğrultuda, gerekli yetkili kişilere iletilmeli. Böylelikle pasaport uzatma işlemleri, kısa bir süreç içerisinde gerçekleşir.
10 Yıllık Pasaport Ücreti Kaç Euro 2023 Berlin?
Berlin pasaport işlemlerinde geçerlilik süreleri 4 ile 10 yıllıktır. 4-10 yıllık pasaportlar için işlemler 95 Euro’dur. Buradaki defter bedeli 20 Euro’dur.
10 Senelik Pasaport Kac Euro 2023?
10 yıllık pasaport, sürekli olarak yurt dışı seyahati yapan vatandaşlar için tercih edilir. En karlı pasaport geçerlilik süresidir. Aynı zamanda diğer bilinen geçerlik sürelerine göre de en pahalı olarak bulunur. 10 yıllık pasaport yaklaşık, 107 Euro’dur. Buradaki ücretlendirme, pasaportun türüne göre de farklılık sağlayabilir. Sürekli olarak yurtdışı seyahatinde bulunan vatandaşlar, kesinlikle 10 yıllık geçerlilik süresi bulunan pasaportu tercih etmeli.

Pasaportumun Süresi Bitti Ne Yapmalıyım?
Pasaportun geçerlilik süreleri, 6 aydan 10 yıla kadar farklılık gösterir. Bu durum pasaportun türüne göre de değişebilir. Geçerlilik süresi tam anlamı ile bittikten sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne tercihen bizzat müracaat, tercihen de online randevu ile birlikte pasaport uzatma işlemlerine dair başvuru talebinde bulunmanız gerekir. Pasaportun süresinin tam anlamı ile bitmesi, önemli bir detaydır. Aynen geçerliliğini koruyan bir pasaport için işlem yapılamaz.
Pasaport Yenileme Kaç Para?
6 aydan 10 yıla kadar geçerli süresi bulunan pasaportlar, geçerlilik süreleri bittikten sonra yenilenebilir. Yenileme işlemleri Nüfus Müdürlüğü doğrultusunda yapılır. Nüfus müdürlüğüne başvuru talebinde bulunduğunuz takdirde pasaport yenileme üzerine hizmet alınır. Pasaport yenileme işlemleri, eski pasaportun geçerlilik süresi tam anlamıyla bittikten sonra gerçekleşir. Bu sebepten dolayı önceden pasaport alımında yapılan ödemeler, belgeler tekrardan tarafınızdan istenir. Burada pasaport türünün değişikliği ya da pasaportun geçerlilik süresinin önceki pasaporta göre farklılık göstermesi gibi etmenler yer edinebilir.
- 6 aylık pasaport için yenileme ücreti 227 TL.
- 3 yıldan 10 yıla kadar geçerlik süresi bulunan pasaportlar için bu miktar 1259, 92 TL.
Pasaport yenileme işlemlerinde harç bedeli + defter bedelinin toplam miktarı, anlaşmalı bankalara ödenir. Ödendiğine dair dekontu, kesinlikle evrak dosyası içerisinde bulunmalı.
10 Yıllık Pasaport Ücreti Kaç Euro Köln?
Köln, Almanya’da bir şehir olarak bulunur. Köln seyahati gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar 10 yıllık pasaport almak istedikleri takdirde buradaki pasaport ücretlendirmesi 107 Euro. 107 Euro defter bedeli ile harç bedelinin toplam miktarıdır. Aynı zamanda posta ücreti de dahil olarak bulunabilir. Bu ücretlendirme her yıl güncellik gösterir. Güncel fiyatı ile ödeme yapıp, dekontu alınmalıdır. Aksi takdirde onaydan geçmez.
Pasaport Süresi Nasıl Uzatılır?
Herhangi bir pasaportun geçerlilik süresi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde uzatılır. Nüfus müdürlüğüne başvuru talebinde bulunduğunuz takdirde 6 aydan 10 yıla kadar geçerlilik süreleri bulunur. Genel olarak 10 yıllık geçerlilik süresi daha karlıdır. Böylece sürekli olarak uzatma işlemleri ile uğraşılmaz. Ancak sıklıkla yurtdışı seyahatinde bulunmayan vatandaşlar için 6 ay ya da 1 yıllık geçerlilik süreleri de farklılık gözetir. Nüfus müdürlüğüne müracaat da bulunduğunuz takdirde talep ettiğiniz geçerlilik süresi doğrultusunda, pasaport uzatma hizmeti alınabilir.
Yeni Pasaport İcin Neler Gerekli Almanya?
Pasaport işlemleri genel olarak aynıdır. Nüfus müdürlüğüne müracaat gerçekleştiği takdirde tarafından belirli belgeler istenir. Bu belgeler yasal olarak onaydan geçecek şekilde hazırlanmalıdır. Almanya yeni pasaport için gerekli olan belgeler, kişisel olarak mesleki unvana göre değişebilir. Güncel olarak bilgi almak istediğinizde, nüfus müdürlüğüne müracaatta bulunabilirsiniz
Pasaport harçları, pasaportun geçerlilik süresine göre farklılık sağlar. En pahalı geçerlilik süresi 10 yıllık olandır. 10 yıllık pasaport için pasaport harcı 1085,40 TL’dir. Bu ücretlendirme her yıl güncellik gösterdiği gibi pasaportun türüne göre de, daha düşük ya da daha yüksek miktarlarda olur.
10 yıllık pasaport yaklaşık, 1265,40 TL’dir. Bu ücretlendirme her yıl güncellik gösterir.
Yurtdışında pasaport yenileme işlemleri, yaklaşık 1 ay kadar sürer. Hizmet alınan kurumun yoğunluğuna göre de değişir.
Almanya’da alınan pasaport, yaklaşık 2 hafta içerisinde elinize ulaşır. Ancak evrakların hazırlanma sürecine göre de değişebilir.
Yurtdışı pasaport harcı, pasaportun türüne ya da geçerlilik süresine göre farklılık sağlar. Aynı zamanda yurtdışı pasaport harçları, her yıl güncellik gösterir.
Pasaport süresinin uzatılması için yapılan işlemler, 1 ay kadar sürebilir. Nüfus Müdürlüğünün yoğun olmadığı bir süreçte yapılırsa 2 hafta içerisinde de tamamlanır.