Pasaport Randevusu

Pasaport randevusu, yurt dışına seyahat edeceklerin pasaport işlemleri sırasında gerçekleştirilmesi gereken zorunlu bir aşamadır. Bu aşama da pasaport randevusu için müracaat eden kişinin yapması gereken birtakım zorunluluklar vardır.

Öncelikle başvuruda bulunacak kişi pasaport gününe kadar gerekli evrakları hazırlamalı ve ödemesi gereken ücretleri ödemelidir. Pasaport randevusu için gerekli olan evraklar şu şekildedir:

  • Kişiye ait Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı,
  • Son 6 aya ait biometrik fotoğraf,
  • Pasaport randevusu için gerekli pasaport harç ücreti ve defter bedelinin ödenmesi,
  • Kişi eski pasaporta sahipse eski pasaportu,
  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için ailelerinden alınacak muvafakatname,

Pasaport başvurusu sırasında evraklar hazırlanırken dikkat edilmesi gereken nokta pasaport türüne göre hazırlanması gereken evrakların değişiklik göstermesidir.

Yeşil yani Hususi Pasaport için randevular İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından alınmaktadır. Ayrıca Diplomatik yani Siyah ve Hizmet Gri Pasaportlarına da aynı şekilde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından pasaport randevusu kabul etmektedir.

Bordo, Umuma Mahsus pasaportları için ise pasaport randevuları İlçe Müdürlükleri tarafından verilmektedir.

Pasaport randevusu almak isteyen bir kişi randevuyu farklı şekillerde alabilmektedir. İlk olarak başvuruda bulunacak kişi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet adresi aracılığıyla randevu oluşturabilmektedir.

İnternete erişimi zor olanlar için cep telefonu ile pasaport randevusu almak mümkündür. Alo 199 numaraları hattı arayarak pasaport randevusu için başvuruda bulunabilmektedir.

E-Devlet Pasaport Randevu

E-Devlet kapısı üzerinden pasaport randevusu almak mümkündür. Bunu için kişilerin ilk olarak e-devlet’e sahip olması gerekmektedir. E-devleti olmayan kişiler en yakın PTT şubesine giderek buradan gerekli işlemleri gerçekleştirdikten sonra şifre alabilmektedir.

E-devlet üzerinden arama kısmına pasaport başvuru randevusu yazılmalıdır. Çıkan sayfada gerekli kişisel bilgiler girildikten sonra randevu alınabilmektedir.

E-devlet üzerinden yapılan pasaport randevu işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlıdır. Yani e-devlet üzerinden pasaport randevusu almış bir kişinin başka herhangi bir şekilde randevu için farklı yerlere başvurmasına gerek yoktur.

Pasaport Randevu Tel

E-devlet üzerinden randevu alamayan ya da çeşitli sebepler yüzünden internet erişimi olmayan kişiler cep telefonu ile de pasaport randevusu alabilmektedir. Bunun için başvuruda bulunan kişinin 199 numaralı hattı araması ve pasaport randevusu için gerekli işlemleri başlatması gerekmektedir.

Pasaport randevu gününe kadar gerekli evrakların hazırlanması ve kişinin ödemesi gereken pasaport ücretlerini ödemesi gerekmektedir. Aksi takdirde pasaport işlemleri sırasında karşılaşılan eksik dosya ya da ücret yatırmama gibi nedenler tüm randevu sürecini başa saracaktır.

Pasaport Randevu

Pasaport randevu süreci pasaport almak isteyen herkesin mutlaka zorunlu olarak yapması gereken bir işlemdir. Randevular bizzat Konsolosluğu ya da Elçiliğe başvurularak kabul edilmemektedir. Bunun yerine internet adresinden ya da cep telefonu ile randevu almak gerekmektedir.

Pasaport Nasıl Alınır

Kişinin pasaport sahibi olabilmesi için ilk olarak pasaport için randevu alması gerekmektedir. Bu randevular cep telefonu üzerinden Alo 199 numaralı hattı arayarak yapılabileceği gibi e devlet kapısı üzerinden de yapılabilmektedir.

Randevu alındıktan sonra kişinin randevu gününe kadar gerekli olan evrakları eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir. Herhangi bir eksik evrakta başvuru süreci başa dönebilir ve randevunun tekrar alınması söz konusu olabilmektedir.

Gerekli evraklar tamamlandıktan sonra pasaport için ücretler yatırılmalıdır. Bordo pasaport sahibi olacak kişiler pasaport harç bedelini ve defter bedelini yatırmaya dikkat etmelidir. Diğer pasaport türlerine başvuruda bulunacak kişiler ise defter bedelini ödemeyi unutmamalıdır.

Pasaport süreci başvurulan kurumun yoğunluğuna göre genelde 5 ila 7 gün arasında sonuçlanmaktadır. Pasaport başvurusu sırasında verilen adrese pasaport kargo yoluyla gönderilebilmektedir. Ayrıca pasaportun teslimi için farklı bir ad da (örneğin yakını vs.) verilebilmektedir.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Pasaport alım sürecinde gerekli evraklar pasaportun türüne göre değişiklik göstermektedir. Fakat genel olarak pasaport başvurusu sırasında hazırlanması gereken evraklar şu şekildedir:

  • Başvuran kişiye ait Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı,
  • Başvuran kişiye ait son 6 ay içinde çekilmiş biometrik fotoğraf,
  • Pasaport alabilmek için gerekli olan pasaport harç ücreti ve defter bedelinin ödenmesi,
  • Başvuran işi eski pasaporta sahip ise eski pasaportu,
  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için muvafakatname,
  • Eğer başvuracak kişi öğrenci ise öğrenci belgesi de getirilmelidir.

Bordo pasaport haricindeki diğer pasaport türlerine müracaat edecekler pasaport harç bedeli yatırmamalıdır. Fakat tüm pasaport türlerinde defter bedeli yatırılmalıdır.

Umuma Mahsus Pasaport

Umuma mahsus pasaport yani Bordo pasaport Türk vatandaşlara belli başlı koşulları yerine getirmeleri sonucunda verilmektedir. Renginden kaynaklı Bordo Pasaport olarak adlandırılmakta ve toplumda daha çok bu adıyla bilinmektedir.

Bordo pasaport sayesinde seyahat etmek isteyen kişiler vizesiz olarak girilebilecek ülkelere sadece pasaport ile giriş yapabilmektedirler. Bordo pasaport en fazla 10 yıllık olarak kullanılabilmektedir.

Umuma mahsus pasaport için ilçe nüfus müdürlüklerine baş vurmak yararlı olacaktır. Ayrıca baş vuracak kişinin kaç yaşında olduğuna bakılmaksızın ayrı bir randevu alması gerekmektedir.

Pasaport Harcı Ödeme

Pasaport harç ücreti Bordo pasaport sahibi olacakların özellikle ödemesi gereken bir ücrettir. Pasaport harç ücretleri yıllara göre ve pasaportun süresine göre değişiklik göstermektedir. Pasaport harç ücretleri nakit parayla yapılabileceği gibi banka kartı ya da kredi kartı üzerinden de ödeme yapılabilmesi mümkündür. Pasaport harç ücretleri direk vergi dairesine ya da PTT şubelerine yapılabileceği gibi anlaşmalı bankalara da yapılabilmektedir.

Yeşil Pasaport

Umuma mahsus pasaport toplumda daha çok Yeşil Pasaport adı ile de bilenmektedir. Yeşil Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti için çalışan kamu görevlilerine ve onların ailelerine belli koşulları sağlamaları durumunda verilmektedir. Bu pasaport türü bordo pasaport türünden farklı olarak kişilere 5 yıllık süre ile verilmektedir.

Lakin Yeşil Pasaport, Bordo Pasaporta göre çok daha fazla avantaja sahiptir. Yeşil pasaportun sağladığı en büyük avantajlardan biri birçok ülkeye kısa süreli kalımlarda vizeden muaf tutmasıdır.

Yeşil Pasaport, dış kabından dolayı Yeşil Pasaport olarak adlandırılmaktadır.

E Devlet'ten pasaport randevusu nasıl alınır?

E-devlet kapısı üzerinden pasaport randevusu almak için e devlete giriş yapmak ve ardından çıkan ekrandaki bilgileri eksiksiz doldurmak gerekmektedir.

Pasaport uzatmak için randevu nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet adresinden randevu alınabilir ya da alo 199 hattını arayarak pasaport randevusu için işlemler başlatılabilir.

Pasaport başvuruları nereye yapılıyor?

Yeşil ve Gri pasaport için pasaport başvuruları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğüne yapılmaktadır. Bordo pasaport için ise başvurular İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılabilmektedir.

Pasaportumun süresini uzatmak için ne yapmalıyım?

Pasaport süresini uzatmak için normal pasaport başvuru işlemleri yürütülür. Gerekli evraklar hazırlanarak ödenmesi gereken ücret ödendikten sonra yeni bir pasaport için başvuruda bulunulabilir.

Pasaport başvuru randevusu nasıl alınır?

Pasaport başvuru randevusu telefon üzerinden 199 numaralı hattı arayarak ya da e devlet kapısı üzerinden giriş yapılarak alınılabilmektedir.

Nüfus Müdürlüğünden Pasaport nasıl alınır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl müdürlüğünde pasaport için randevu alınabilmektedir. Bunun için başvuruda bulunacak kişiler ya internet adresini ya da alo 199 hattını kullanmalıdır.

Pasaport İçin Randevu

Pasaport işlemleri için randevu almak gereklidir. Bu işlemler pasaport yenilemek,  pasaport başvurusu yapmak gibi durumları kapsamaktadır. Pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Ayrıca pasaport için randevu yine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne verilmektedir.

Pasaport randevusu almak kişi tercihine göre internet ya da telefon aracılığıyla olabilmektedir. İnternet üzerinden randevu almak için iki yol bulunmaktadır. İlki, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden pasaport için randevu verilebilmektedir.

İkincisi ise e-devlet kapısı aracılığıyladır. E-devlet üzerinden pasaport için yapılacak işlem türüne göre sorgu yapılarak gerçekleştirilebilmektedir.

Telefon üzerinden ise ALO 199 hattı aranabilmekte ve tüm pasaport işlemleri için yardım edilmektedir.

Pasaport başvurusu yapacak kişinin, pasaport alabilmesi için birtakım gerekli belgeleri toplaması gerekmektedir. Gerekli belgeler, pasaport için randevu günü gelmeden önce hazırlanmalıdır.

Belgeler:

  • Kimlik kartı,
  • 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Reşit olmayan bir kişinin pasaport alımı için başvurması durumunda muvaffakatname,
  • Öğrencinin pasaport alması durumunda harçtan muaf tutulması için dosyasına ekleyebileceği öğrenci belgesi
  • Eğer bulunuyorsa eski pasaportlar da gerekli belgelere eklenmelidir.

Belgelerin tam olması halinde sıra pasaport ödemelerine gelmektedir. Pasaport ödemeleri, pasaport harcından ve defter bedelinden oluşmaktadır. Pasaport harçları, pasaportun geçerlilik süresine göre değişiklik göstermektedir.  Defter bedeli ise sabittir ve değişmemektedir. Defter bedeli 180 Türk Lirasıdır.

Pasaport ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • 6 aylık: 407,20 TL.
  • 1 yıllık: 512,10 TL.
  • 2 yıllık: 722,20 TL.
  • 3 yıllık: 950,20 TL.
  • 4 ila 10 yıl arası: 1265,40 Türk Lirasıdır.

Pasaport başvurusuna gidilmeden önce pasaport için şart olan evraklar toplanmalı ve pasaportun türüne göre farklılık gösteren harç bedeli ile 180 Türk Lirası olan defter bedeli ödenmelidir.

Eksiksiz olan evraklar ve ödenen ücret ile pasaport alımı kolayca gerçekleşebilmektedir.

Pasaport işlemlerinin tümünün gerçekleştiği anda hemen verilmemektedir. 3 ila 7 iş günü içerisinde pasaport başvurusu yapan kişinin belirttiği adrese gönderilmekte ve direk kişinin kendisine teslim edilebilmekte ya da vekalet verdiği kişiler teslim almaktadır.

Pasaport İçin Randevu Nasıl Alırım?

Pasaport randevusu birçok farklı yöntem aracılığıyla yapılabilmektedir. Pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmektedir. Dolayısıyla randevular da bu kurum için alınmaktadır.

Pasaport için randevu almak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi aracılığıyla yapılabilmektedir. Ayrıca hangi tür pasaport için başvuru yapılacağı seçilebilmekte ve gerekli evraklar hakkında bilgi alınabilmektedir.

ALO 199 hattı aranarak da pasaport başvurusu için en yakın zamana randevu alınabilmektedir. Ayrıca birçok kişinin başvurduğu e-devlet kapısı aracılığıyla da kısa süreler içerisinde pasaport randevusu alınabilmektedir.

E-Devlet Üzerinden Pasaport Randevusu Nasıl Alınır

E-devlet, resmi işlemlerin kısa sürelerde halledilebildiği ve yine resmi işlemler hakkında bilgi alınabildiği, reşit olan birçok Türk vatandaşını sahip olduğu bir uygulamadır.

E-devlet üzerinden pasaport işlemleri de yapılabilmektedir. Pasaport için randevu alımı, e-devlet kapısında bulunan arama çubuğuna yazılmalıdır. Çıkan sonuçlar kısmında randevu işlemleri hakkında seçenek bulanacaktır.

Bulunan seçenekteki adımlar içinden uygun olanlar seçilerek pasaport için randevu alım işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Pasaportu Nereden Alınır?

Pasaport yurt dışı seyahatleri için mutlaka gerekli olan belgedir. Pasaport almak ya da yenilemek için başvurulması gereken yer ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüdür.

Online Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online pasaport başvurusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sayfası üzerinden yapılabilmektedir. Pasaport randevusu için girilen kurumun internet sayfasında ilk olarak kişisel bilgiler girilmelidir. Daha sonra başvuru yapılacak pasaport türü seçilmelidir.

Kişisel bilgilerin arasında yer alan adres bilgilerine göre bulunulan konumdaki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne randevu alınmalıdır.

Belirlenen ve uygun olan tarihe göre randevu verilebilmektedir.

Pasaport İçin Randevu Almaya Gerek Var mı?

Pasaport başvurusu yapmak ya da pasaport yenileme gibi işlemleri gerçekleştirebilmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne randevu alınmaktadır. Pasaport için randevu alınması gerekmektedir.

2023 Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaport başvurusu yapabilmek için ilk adım pasaport randevusu almaktır. Pasaport randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi, ALO 199 hattı ve e-devlet kapısı aracılığıyla yapılabilmektedir.

Bu seçeneklerden biri ile yapılacak pasaport başvurusu sonucu, pasaportun türüne göre toplanması gereken belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler, randevu tarihine kadar eksiksiz olarak toplanmalıdır. Eksik olan belgeler randevu tarihinin tekrar alınmasına sebep olabilmektedir.

Pasaport başvurusu için gerekli belgeler standarttır. Kişinin öğrencilik durumuna ve başvuracağı pasaportun farklılığına göre ek belge talebinde bulunulabilmektedir.

Pasaport başvurusu için gerekli belgeler; kimlik kartı, 2 tane olmak üzere biometrik fotoğraf, öğrenciler içi öğrenci belgesi, reşit olmayanlar için ise muvaffakatname gerekmektedir.

Pasaport başvurusunda ödenmesi gereken birtakım ücretler bulunmaktadır. Bu ücretlerin ilki sabit olan ve değişmeyen defter bedelidir. Defter bedeli 180 Türk Lirasıdır.

Bir diğer ücret ise pasaportun geçerlilik süresine göre değişiklik gösteren pasaport harcıdır. Pasaport harçları; 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık ve 4 ila 10 arası olarak değişmekle ve yıllara göre artış göstermektedir.

Defter bedeli ve harç bedeli de dahil olmak üzere pasaport randevusuna gidilmeden önce yatırılması gereken ücretler aşağıdaki gibidir;

  • 6 aylık: 407,20 TL.
  • 1 yıllık: 512,10 TL.
  • 2 yıllık: 722,20 TL.
  • 3 yıllık: 950,20 TL.
  • 4 ila 10 yıl arası: 1265,40 TL.

Ücretler anlaşmalı bankalara, vergi dairelerine ya da PTT şubelerine yatırılmalı ve gerekli belgeler toplandıktan sonra pasaport için alınan randevuya gidilmelidir.

Böylece pasaport alınabilmekte ve 3 ila 7 iş günü içerisinde kişinin adresine ya da vekâlet verdiği adrese teslim edilmektedir.

Pasaport E-devletten Alınabilir Mi?

Pasaport başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Fakat pasaporttan sorumlu olan kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüdür. Dolayısıyla e-devlet üzerinden sadece bu kurum için pasaport randevusu ve başvurusu yapılabilmektedir. Geri kalan tüm işlemler e-devlet aracılığıyla alınan randevunun yapıldığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde olmaktadır. Dolayısıyla e-devlet üzerinden pasaport alınamamaktadır.

Irak Pasaportu Ne kadar?

Irak pasaportuna sahip olmak isteyen bir kişi 25.000 Irak Dinarı ödemek zorundadır.

Pasaportun Süresi Uzatılabilir mi?

Hayır, pasaportun süresi uzatılamamaktadır.

2023 Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport almak için ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet adresi, ALO 199 ve e-devlet kapısı aracılığıyla pasaport randevusu alınmalıdır. Pasaport randevusu alındıktan sonra pasaportun türüne göre gerekli belgeler toplanmalı ve pasaport ücretleri ödenmelidir. Şartların yerine getirilmesi ile pasaport randevusu sonucunda pasaport alımı gerçekleşmektedir.

Yeni pasaport Almak İçin Nereye Başvurulur?

Yeni pasaport almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurulur.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Pasaport almak için gerekli belgeler;

  • Kimlik kartı,
  • 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Reşit olmayan bir kişinin pasaport alımı için başvurması durumunda yasal temsilcileri yanında bulunmuyorsa muvaffakatname alınması zorunludur,
  • Yurt dışı seyahati için bir öğrencinin pasaport başvurusu yapması durumunda harçtan muaf tutulması için dosyasında bulunması gereken öğrenci belgesi,
  • Eğer var ise eski pasaportlar da gerekli evraklara dahil edilmelidir.

Pasaport Randevu Alma

Pasaport, uluslararası seyahatlerde kullanılmak üzere verilen kimlik belgeleridir. Hudut dışı seyahatler için zorunlu belgedir ve her ülke vatandaşı, uluslararası seyahatlerinde pasaport alma zorunluluğundadır. Pasaport randevu alma sisteminden öncelikle pasaport başvuru randevusu alınır. Kategorisine göre başvurusu yapılacak pasaportun gerekli belgeleri hazırlanarak başvuru yapılır.

Pasaport randevusu oluşturmak için hem e-devlet sisteminden hem nvi sisteminden giriş yapılabilir. Ayrıca mobil uygulama ile nvi sisteminden pasaport süreçleriyle alakalı daha kolay işlem sağlanmaktadır. Türkiye’de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet adresinden, bulunduğunuz illere göre randevu başvurusu yapılmaktadır. Başvuru işlemlerinden önce biyometrik işlemler dahilinde parmak izlerinin verilmesi gerekiyor.

Nüfus Müdürlüğü Pasaport Randevu

NVİ- Nüfus ve vatandaşlık işlemleri için hizmet veren Nüfus ve Vatandaşlık İleri Genel Müdürlüğü dijital sistemidir. Bulunduğunuz illere göre veya doğrudan genel müdürlük sistemine giriş yaparak randevu oluşturabilirsiniz.

Bordo pasaport randevu alma, yeşil pasaport randevusu ve gri pasaport talepleri için www.randevu.nvi.gov.tr linkinden hizmet verilmektedir. Pasaport için gerekli belgeler, pasaport harç ücretleri ve pasaport kuralları ve şartları gibi tüm başlıklarda detaylı bilgi verilmektedir. Türk vatandaşı pasaportu, T.C İçişleri Bakanlığı bünyesinden verilmektedir.

Diplomatik pasaport türü (siyah pasaport) doğrudan T.C Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir. Yurt dışında bulunan pasaportunu kaybeden veya benzer durumdaki kişiler Türkiye Dış Temsilciliklerine şahsen müracaat ederek, pembe renkli geçici pasaport alabilirler. Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu kişiler Göçmen Dairesi Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak Yabancı Pasaport sahibi olabilirler.

Pasaport

Pasaport, en net ifadesiyle uluslararası seyahat belgesidir. Bir ülke vatandaşının kendi ülkesi sınırlarındaki seyahatleri için verilen ve kimlik tanımlamasının kolay şekilde yapılmasını sağlayan belgelerdir. Pasaport, yurt dışı seyahatlerinde zorunlu belgedir. Dünya üzerindeki her birey, global dolaşım ve seyahat programları için pasaport kullanmak zorundadır.

Türkiye’de temel 4 grup pasaport türü bulunuyor. TC pasaport türleri şu şekildedir;

  • Bordo; umuma mahsus pasaport
  • Yeşil; hususi pasaport
  • Gri; hizmet pasaportu
  • Siyah; diplomatik pasaport

Bu türler dışında öğrenci pasaportu (bordo), geçici pasaport (pembe) yabancı pasaport (mavi) olarak düzenlenmektedir. Pasaport başvurusu yapacak kişilerin, ilgili kategoriye uygunluk göstermesi ve gerekli evrakları temin etmesi gereklidir. Türkiye’de bir kişi en fazla iki farklı türde pasaport kullanabilir.

Pasaport Randevu Numarası

Pasaport randevu al sistemine giriş yaparak, başvuru randevusu oluşturulur. Randevu tarihinde il ve ilçe Nüfus Müdürlüğüne giderek sıra-matik sisteminden sıra numarası alınır. Başvuru sahibi sırası geldiğinde evraklarını teslim ederek pasaport başvurusunu tamamlar. Kişinin daha önceden parmak izi kayıtları yok ise başvuru öncesi Emniyet Müdürlüğünden biyometrik işlemlerini tamamlaması gereklidir.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Umuma mahsus pasaport başvurusu için TC kimlik belgesi ve 2 adet biyometrik fotoğraf ile başvuru yapılması gerekiyor. Tüm başvurular için Pasaport Talep Formu doldurulması ve ıslak imzalı şekilde iletilmesi gereklidir. Öğrenci pasaportu kapsamında alınacak ise öğrenci belgesi ve harç ücretinden muaf talep formunun birlikte iletilmesi gereklidir.

Yeşil pasaport başvurusu için kamu çalışanlarının uygun nitelikte olması ve çalıştıkları/ emekli oldukları kurumdan resmi belge almaları ve ibraz etmeleri gerekiyor. Hizmet pasaportu başvurularında, resmi kurumlardan alınan ve seyahat amacını/ görevini gösterir yasal ve güncel belgelerini ibraz etmeleri gereklidir. Siyah pasaport sahiplerine başvuruları dahilinde Dışişleri Bakanlığından şahsen verilmektedir.

E-Devlet Pasaport Randevu

Pasaport başvurusu yapacak kişiler, e-devlet pasaport randevusu portalından işlem sağlayabilirler. E-devlet pasaport randevu al linkine tıklayarak, kimlik doğrulama ile pasaport türüne göre randevu oluşturabilirsiniz. Randevu alınacak olan il- ilçe Nüfus Müdürlüklerinden tarih- saat- pasaport türü seçimlerine göre online randevu oluşturulabilir.

www.turkiye.gov.tr Devlet Kapısı sisteminden direkt olarak nvi sistemine giriş yaprak, pasaport başvuru randevularınızı oluşturabilirsiniz.

Pasaport Nasıl Alınır

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ilk şarttır. Yasalara aykırı durum teşkil etmeyen Türk vatandaşları pasaport alabilirler. Pasaport almak için ilgili türdeki pasaport için öncelikle talep oluşturulur. Pasaport talep formu, kimlik bilgileriniz ile dilekçe- form niteliğinde hazırlanmış bir belgedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sisteminden tüm vatandaşların erişimine sunulmaktadır.

Pasaport almak için gerekli belgeler ve pasaport harç ücreti yatırılarak başvuru yapılabilir. Pasaport başvuruları için öncelikle randevu oluşturulması gerekiyor. NVİ sisteminden veya e-Devlet sisteminden pasaport randevu al butonuna tıklayarak, TC kimlik numaranız ile randevu oluşturabilirsiniz.

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır

Pasaport talebi olan kişilerin, Pasaport Kanunu’na uygun vatandaşlık durumunda olması gerekiyor. Kriterlerin uygunluğu halinde pasaport başvuru formu ve kimlik belgesi ile başvuru yapılabilir. Normal protokollerde verilen pasaport P tipi, bordo pasaport olarak bilinmektedir. Devlet birimlerinde çalışan, ihracatçı ya da resmi kurumlar tarafından görevli kişi değilseniz, bordo renkte umuma mahsus pasaporta tabii olursunuz.

Uluslararası seyahat belgesi olarak düzenlenen bordo pasaportlar 28 sayfa olarak hazırlanır. TC kimlik belgesinin aslı ile pasaport talep formu, başvuru belgeleriyle şahsen müracaatlar dahilinde verilir.

Hususi Pasaport

Yeşil pasaport tipi hususi pasaportlar bürokratik görevlilere ve devlet memurlarına verilir. Ancak kadro derecesi 1- 2- 3 olan kişilere verilmektedir. Yeşil pasaport hamillerinin eşleri ve 18 yaşını geçmeyen çocukları da yeşil pasaport alabilirler. 25 yaşına kadar olan çocuklarından henüz evlenmemiş olanlar, öğrenciliği devam edenler ve iş sahibi olmamış olanlar da hususi pasaport alabilirler.

Online pasaport randevu al sisteminden hususi pasaport başvurusu yapılabilir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne çalışılan kurumdan alınan belge ile başvuru yapılır. Kadrolu çalışanlar ve emekliler de kadro derecelerinin uygunluğu halinde pasaport alabilirler. Yeşil pasaportlar 1 haftaya kadar hamillerinde teslim edilir.

Yeşil pasaportlar ücrete tabii değildir. Pasaport hamilleri sadece defter ücretini yatırarak belgelerini alabilirler. 180 TL defter harcı ile başvuru yapılır ve hazırlanan pasaportlar PTT kurye çalışanları aracılığıyla şahsen teslim edilir.

Pasaport için randevu nasıl alırım?

e-devlet sisteminden veya nvi.gov.tr sisteminden pasaport için randevu alınabilir. Tc kimlik numarası ile online veya ALO 199 hattından pasaport randevuları verilmektedir.

E Devlet'ten pasaport randevusu nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı sistemine giriş yaparak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri portalı üzerinden randevu alınabilir. www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-randevusu linkinden direkt randevu sistemine erişebilirsiniz.

Pasaportu nereden alınır?

Türk pasaportu, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri platformundan randevu alarak verilmektedir. İl ve ilçe Nüfus Müdürlüğünden pasaport alınabilir. Siyah pasaport Dışişlerinden, pembe pasaport dış temsilciliklerden, yabancı pasaportu Göçmen İdaresinden alınır.

Pasaport başvuruları nereye yapılıyor?

Nüfus Müdürlüklerine şahsen yapılıyor. Gri, yeşil ve bordo pasaportlar için NVİ üzerinden randevu alınmalıdır. Siyah pasaport Dışişleri Bakanlığından verilir. Türkiye’deki yabancılar Göçmen Dairesinden, yurtdışındaki Türkler Türkiye dış temsilciliklerinden pasaport alabilirler.

Pasaport için randevu almaya gerek var mı?

Pasaport almak için randevu alınması gereklidir. Randevusuz başvuru yapılabilir ancak yoğunluk nedeniyle randevusuz başvurular uzun sürebilmektedir. Nüfus Müdürlüklerinden sıra almanız gerekiyor.

Online Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

www.randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden online pasaport başvurusu yapılabilir. E-devlet sisteminden girişler için www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-randevusu linkinden pasaport türüne göre randevu oluşturulabilir.

Pasaport ilçe nüfus müdürlüğünden alınır mı?

Evet alınır. Başvuru sahibi gerekli evrakları ile ilçe nüfus müdürlüğüne direkt olarak başvuru yapabilir.

Pasaport Randevu Al

TC pasaport başvurusu yapmak için öncelikle pasaport randevusu alınmalıdır. Online şekilde alınabilen pasaport randevuları ile başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Pasaport randevu al sistemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulmaktadır. Online şekilde veya telefonla arayarak pasaport randevusu alınabilir.

Türkiye’de vatandaşlara verilen uluslararası seyahat belgeleri, 4 farklı kategoride verilmektedir. Pasaport başvurusu için;

  • Umuma mahsus pasaport (bordo)
  • Hususi pasaport (yeşil)
  • Hizmet pasaportu (gri)
  • Diplomatik pasaport (siyah)

Sınıflarına göre başvuru yapılması gereklidir. Yalnızca siyah pasaport Dışişleri Bakanlığı tarafından diplomatik sınıflara verilmektedir.

Pasaport Randevu Alma

Online pasaport randevu al linki; www.nvi.gov.tr sistemi üzerinden sağlanmaktadır. Nüfus ve Vatandaşlık sistemi olarak pasaport randevusu alma, pasaport işlemleri ve pasaport sorgulama bölümleriyle hizmet verilmektedir. Randevu tarihi, saati ve yeri seçilerek, uygun görülen aralıkta pasaport başvuruları kabul edilir.

e-devlet sistemi üzerinden de pasaport randevuları alınmaktadır. Devlet Kapısı internet sistemine e-devlet şifresi veya kimlik doğrulama bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-randevusu linkinden direkt olarak randevu sistemine erişim sağlayabilirsiniz. Başvuru yapacağınız pasaport türünü belirtmeniz gereklidir.

Pasaport Başvurusu

Uluslararası seyahat programları için pasaport almak isteyen Türk vatandaşları, Pasaport Kanunu çerçevesinde belgelerini alabilirler. Pasaport almak için öncelikle pasaport randevu al sisteminden online randevu alınması gereklidir. ALO 199 numarası üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri pasaport randevu sistemi bulunuyor. Başvuru yapacak kişilerin, bulundukları bölgelerdeki Nüfus Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Türkiye’de pasaport başvuruları, 18 yaş altındaki çocuklarda da randevuya gelme zorunluluğu ile verilmektedir.

Pasaport başvuru talep formu, başvuru için gerekli belgeler ve pasaport harç ücretinin yatırılması ile işlemler tamamlanır. 1 hafta ile 14 güne kadar pasaport çıkar ve PTT kurye ile hamillerine teslim edilir.

E-Devlet Pasaport Randevu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kapısı sistemi üzerinden pasaport randevularına erişim sağlanmaktadır. E-devlet pasaport randevu alma sistemi için e-devlet şifresiyle giriş yapılabilir. Doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri randevu paneline erişim sağlarak, randevunuzu belirleyebilirsiniz. Bordo, yeşil ve gri pasaportlar için İçişleri Bakanlığı bünyesinde NVİ sisteminden hizmet sağlanıyor. Diplomatik pasaport başvuruları ise Dışişleri Bakanlığı bünyesinde verilmektedir. E-devlet pasaport randevu al www.turkiye.gov.tr/nvi-pasaport-basvuru-randevusu linkiyle sağlanıyor.

Türk vatandaşları e-devlet sistemine giriş yaparak, pasaport türüne ve randevu tarihlerine göre işlemlerini sağlayabilirler.

Pasaport Nasıl Alınır

Pasaport, uluslararası seyahatlerde kullanılan global kimlik ve seyahat belgesi olarak tanımlanır. Vatandaşların ülke sınırlarından öte seyahatlerinde kimlik tanımlanması için geçerli ve zorunlu bir belgedir. Türkiye’de 4 farklı türde ve 6 kapsamda pasaport verilir. Bordo, gri, siyah ve yeşil renk kategorilerinde verilen pasaportların yanı sıra Pembe pasaport ve Yabancı pasaportları vardır.

Göç İdaresince verilen Yabancı Pasaportu ve Dış Temsilcilikler tarafından verilen pembe pasaportlar, türlerine ve geçerlilik opsiyonlarına göre alınır. Pasaportu vermeye yetkili kurum/ kuruluşa şahsen yapılan başvurular ve gerekli belgelerin teslimiyle, uygunluk durumunun oluşması halinde uluslararası pasaportlar alınabilir.

Pasaport Randevu Numarası

Pasaport randevusu oluşturan başvuru sahipleri, randevu saatinde Nüfus Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmak durumundadırlar. İl ve ilçe Müdürlüklerinden randevu numarası alınarak başvuru işlemleri yapılır. Pasaport randevu al işleminden sonra Nüfus Müdürlüklerinde bulunan sıramatiklerden sıra numarası alınarak, başvuru belgeleri teslim edilir.

Pasaport başvurusu, pasaport yenileme gibi işlemler için prosedürler ve gerekli belgeler, TC İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Türk vatandaşları nüfus cüzdanları ile başvuru yapmak veya geçici kimlik/ nüfus kayıt belgesiyle başvuru yapmak durumundadırlar. Pasaport almaya aykırı bir durum veya kişinin yurt dışına çıkma yasağı gibi durumları yok ise pasaport başvurusu yapabilir. Başvuru için pasaport talep formunun doldurulması gereklidir.

Dilekçe ve form şeklinde dizayn edilen pasaport başvuru formu www.nvi.gov.tr web adresinden temin edilebilir. Ardından pasaport randevu al sekmesi üzerinden randevu alınması gereklidir. TC pasaport başvurusu için gerekli evraklar şöyledir;

  • C Kimlik Belgesi aslı
  • Biyometrik fotoğraf x 2
  • Eski pasaport
  • Pasaport harç dekontu
  • Ücretsiz alma talepleri için öğrenci belgesi ve harçtan muaf yazısı
  • Yeşil pasaportlar için görev veya emeklilik belgeler

Pasaport türüne göre gerekli belgeler tamamlanmalı ve başvuru öncesinde parmak izi alma işlemi tamamlanmış olmalıdır. Ücrete tabii kişiler pasaport ücretini yatırdıklarına dair dekontları ile başvuru yapabilirler.

İşleme alınan pasaportlar 7-14 gün içinde hamiline teslim edilir. Yeşil pasaportlarda başvurusu süresi maksimum 1 haftadır. Hizmet pasaportu olarak verilen gri pasaportlar 3-5 iş gününde sahibine teslim edilir. Diplomatik türde verilen siyah pasaportlar 1 iş gününde çıkarılır ve en fazla 2 iş gününde Dışişleri Bakanlığı tarafından hamiline teslim edilir.

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır

Pasaport başvurusu için Türkiye Cumhuriyeti Pasaport Kanunu’na uygun durumda olması gereklidir. Pasaport başvuruları için öncelikle randevu alınması gereklidir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi adresi üzerinden veya 199 numaralı hattı arayarak başvuru yapılabilir.

Pasaport randevusuna giderken, pasaport için gerekli belgelerin tamamlanmış olması gerekiyor. Biyometik fotoğraf, kimlik belgesi ile şahsen başvurular kabul edilir. 2023 pasaport ücretlerinin yatırılmış olması ile pasaport işlemleri, evrak teslimiyle tamamlanır. Diplomatik pasaport başvuruları Dışişleri Bakanlığına yapılır.

Resmi kurumlar tarafında göreve gönderilen kişilere verilen gri pasaport, çalıştıkları resmi kurumlardan alınan belgeler dahilinde başvuru yaparak alınabilir. Yeşil pasaportlar ise devlet memurlarına ve bürokratlara verilir. Kadro derece 1 ve 3 arasında olan kişiler ile aileleri hususi pasaport alabilirler.

Pasaport başvurusu yapmak için ilgili pasaport sınıfına göre gerekli evraklar teslim edilmelidir. Yasalara göe aykırı durum teşkil etmeyen kişilere pasaport verilir. Yargılama süreci devam eden kişilere, hakkında soruşturması bulunan ve yargılama sürecinde olan kişiler ile boşanma aşamasında olan kişilere pasaport verilmez.

Türk pasaportu almak için Türk vatandaşlığının bulunması veya Göçmen İdaresi Genel Müdürlüğü kapsamında yabancı pasaport sınıfında olunması gereklidir.

Pasaport almak için nasıl randevu alınır?

Nvi.gov.tr sisteminden veya e-devlet sistemi üzerinden pasaport randevusu alınır. Pasaport türü ve randevu tarihi girilerek işlem tamamlanır.

Pasaport çıkartmak için neler lazım?

TC kimlik belgesi ve biyometrik fotoğraf gereklidir. Pasaport ücreti dekontu, eski pasaportlar, parmak izi alımıyla başvuru yapılır. Reşit olmayanlarda muvafakat belgesi, öğrenciler için öğrenci belgesi gereklidir.

Pasaport almak için nereye müracaat edilir?

İl ve ilçe Nüfus Müdürlüklerine doğrudan başvuru yapılır. İlk randevu için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri web adresinden işlem sağlanır. Siyah pasaportlar için Dışişleri Bakanlığına başvuru yapılır.

Nüfus Müdürlüğünden Pasaport nasıl alınır?

www.nvi.gov.tr den pasaport randevusu alınır ve gerekli evraklar ile il-ilçe Nüfus Müdürlüğüne direkt olarak başvuru yapılır. Belgeler tam ve pasaport harcının yatırılmış olması gereklidir.

Pasaport çıkartmak ne kadar 2023?

Bordo pasaportlar 6 aylık ve 10 yıllık sürelerde verilir. 407 TL ile 1260 TL arasında fiyatlar değişmektedir. Yeşil ve öğrenci pasaportlarda sadece defter harcı (180TL) verilir. Siyah ve gri tip belgeler ücretsizdir.

2023 Pasaport nasıl alınır?

2023 pasaport için gerekli belgeler ve pasaport talep formu ile başvuru yapılarak alınır. Pasaport harcı ve yurt dışı yasağı olmayan TC vatandaşları pasaport alma hakkına sahiptir.

Yorum Yap

Call Now ButtonHEMEN ARA