Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Pasaport İçin Gerekli Evraklar; Pasaport hali hazırda tüm dünyada geçerli olarak görülen bir kimlik belgesi görevi görmektedir. Bu nedenle yurt dışına giderken pasaport şarttır. Pasaportunuz ile birlikte bazı ülkelerde ek belgeler istense de pasaport hali hazırda en gerekli ve önemli olan belge niteliği taşımaktadır. Ancak pasaportu almak için de birtakım evraklar şarttır. Pasaport için gerekli evraklar listesi pek uzun bir liste olmayıp kolay bulunacak evraklar söz konusudur.

Pasaport için gerekli evraklar genellikle sabittir ve sene bazında değişim göstermemektedir. Özellikle sizlerin bir nevi kimlik görevi göreceği için istenen belgeler de buna yakın belgeler olacaktır. Pasaport ile kolaylıkla seyahat edebileceğiniz için her insanın pasaportu olması gerekmektedir. Ancak bunların kendi içerisinde de değiştiği bilinmek ile birlikte kişi kendisine en uygun pasaportu ve en uygun pasaport süresini kendisi seçebilmektedir.

Ardından başvuruları internet üzerinden yapabileceğiniz gibi bizzat gidip yapabilmeniz de mümkün olmaktadır. Kısa süre içerisinde size pasaport sizlere ulaştırılacaktır veya uygun olan kurumdan gidip kendiniz alabilirsiniz.

Pasaport çeşitleri bordo pasaport, yeşil pasaport, siyah ve gri pasaport olarak değişmektedir. Ancak kişi istediği pasaportu seçemez ki bu pasaportların birtakım şartları bulunmaktadır. Bordo pasaport herkesin alabileceği umuma mahsus pasaporttur. Yeşil pasaport ise hususi pasaport olup, gri pasaport hizmet pasaportu ve siyah pasaport ise diplomatik pasaport olmaktadır.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar 2023

Pasaport için gerekli evraklar birden fazla olsa da bu evraklar bir gün içerisinde dahi toparlanabilecek basit ve erişimi kolay evraklar olmaktadır. Bu evraklardan ilki kimlik belgesi olmaktadır. Günümüzde kullanılan yeni veya eski kimlikler burada kullanılabilmektedir. Biyometrik fotoğraf da gerekmektedir. Bu fotoğrafların size en benzeyen ve en yeni haliniz olmasına özen gösterilmelidir.

Bunun dışında pasaport için ödenmesi gereken harç ve defter ücreti bulunmaktadır. Bu ücret ödenirken kişinin yaşı ve öğrenci vb. olup olmadığı fiyatı belirlediği için önceden araştırmak ve son güncellemeye erişmek en doğrusu olacaktır. Dekontu muhakkak elinizde bulundurmanız gerekmektedir. Var ise eski pasaportlarınızı da dosyaya eklemeniz tavsiye edilmektedir.

Aynı zamanda emniyete giderek parmak izinizi vermeniz gerekir ki bunu da size en yakın emniyete giderek yapabilmeniz mümkündür.

E-Devlet Pasaport Randevu

Son zamanda E-Devlet üzerinden değil Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden ilerleyen bu süreçte yapmanız gereken Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-pasaport hizmetine erişmek ve buradan başvuru için online randevu alabilirsiniz. Bu sayede aslında çok daha kolay randevu alabilmek mümkündür.

Burada karşınıza alternatifler çıkar ki bunlar yeni başvuru yapmak isteyenler, başvurusu olanlar ve başvuru hakkında bilgi isteyenler olacaktır. Sizler hangi gruba giriyorsanız onu seçerek devam edebilirsiniz. İlk başvurunuz ise bu sefer de ilk şıkkı seçebilir ve oradan ilerleyebilirsiniz. Ardından birtakım kişisel bilgileriniz doldurarak onaylamanız yeterli olacaktır.

Pasaport Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Pasaport için gerekli evraklar hali hazırda kişisel evraklardır. Yani kimliğiniz, parmak iziniz gibi tamamen kişisel evraklardan oluşmaktadır. Bu nedenle toparlaması da kolay olan evrakların başvurusunu 1 gün içerisinde dahi yapabilirsiniz. Sonuçlanması da ona göre daha hızlı gerçekleşecektir. Aynı zamanda ödemeyi de yapmış olmanız gerekir ki bu da dekont ile belgelenmesi mümkün olan bir durumdur.

Pasaport ücretleri genellikle her sene değişmektedir. Bu nedenle son güncelleme öğrenilmelidir. Aynı zamanda alternatifler arasından size en uygun üreyi seçebilirsiniz. 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl veya 3 yıl üzeri şeklinde alternatifler bulunmaktadır. En fazla 10 yıllık pasaport almak mümkündür. Sonrasında yenilenmesi gerekmektedir. Ancak bilmelisin ki vize işlemleri yapılırken pasaportunuzun en az 6 aylık bir süresi olması istenir bu nedenle bunu takip ederek öncesinde yeni pasaport için başvuru yapmalısınız.

Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Pasaportlar genellikle 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Pasaport için gerekli evraklar toplandığı ve başvuru yapıldığı takdirde o günden itibaren olacak şekilde 5 iş günü ile 7 iş günü arasında bir süreden söz etmek mümkündür. Bu nedenle eğer vize öncesinde pasaport alıyorsanız hemen başvurmanız gerekmektedir. Süreci sizler belirleyerek ona uygun tarihlerde başvuru yapabilirsiniz. Ancak hali hazırda önceden pasaport da alabilirsiniz ki olası seyahatler için elde bulunması önerilmektedir.

Kimler Pasaport Alamaz?

Pasaport almak kolay olsa da bu herkesin alabileceği anlamına gelmemektedir. Bazı kişiler de pasaport alamamaktadır. Bunların başında kamu görevinden ihraç edilme durumuyla artık kamu çalışanı olmayan kişiler yer almaktadır. Aynı zamanda herhangi bir sebepten ihbarı olan kişiler, terör örgütleri ile bağlantısı olduğu düşünülen kişiler ve aynı zamanda bu kişilerin em yakınları da pasaport alamamaktadır. Yani hali hazırda suçlu olarak onaylanmış olmanız ya da buna dair şüphelerin olması bu konuda belirleyici olmaktadır. Olası şikayetler için de kesin net kanıt beklenmemekte olup dava görülene kadar ve suçlu olmadığınız belirlenene kadar pasaport alamazsınız.

Pasaport Başvurusu

Pasaport başvurusu yapacak olan kişiler için süreç odlukça hızlı ilerlememektedir. Pasaport için gerekli evraklar listesindeki 5 evrakı toparlamanız ve ardından da en yakın polis merkezine giderek parmak izinizi vermeniz yeterli olacaktır. Bu süreç sanıldığından daha kolay olup bu evraklara erişim de oldukça hızlıdır. Vize işlemleri gibi uzun ve çok evrak gerekmeden kolaylıkla ücretini ödeyerek pasaport alabilirsiniz.

İstediğiniz süreye uygun olan pasaportu alabilirsiniz ancak başvurunuzda bunu belirtmeniz ve ödemenizi de buna göre yapmanız gerekmektedir. Bu sayede istediğiniz pasaportu alabilirsiniz. Başvuruları internet üzerinden randevu alarak yapabileceğiniz gibi bizzat da yapabilirsiniz. Sonrasında uygun olan size en yakın kurumdan veya bizzat gönderilerek pasaportu alabilmeniz mümkündür.

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Yeşil pasaport pasaport çeşitlerinden biridir. Bilinen adı hususi pasaport olup rengi nedeniyle de bu isim ile alınmaktadır. Hali hazırda kamu kurumlarında çalışanların alabileceği bir pasaport olmakla birlikte daha önce kamu kurumlarında çalışmış birinin de alabilmesi mümkündür. Ama burada önemli olan bu kamu kurum ve kuruluşundan emekli olmaktır.

Hali hazırda pasaport için gerekli evraklar yeşil pasaport için de gerekli olmaktadır. Ancak bunlara ek olarak kurumdan yetkili kişinin imzası, burada çalışan işinin ailesi başvuracak ise ve kişi öğrenci ise öğrenci belgesi, 18 yaşından küçük ise muvafakatname gerekmektedir. Bunun dışında ek bir belge gerekmez. Bu pasaporttan yeşil pasaportun sahibi kadar eşi ve çocuğu da faydalanabilmektedir.

Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport almak için başvuru yapmak gerekmektedir. Pasaport uzun süreli alınabileceği gibi kısa süreli alınmaya da uygundur. Bu nedenle pasaport başvurusu yaparken size en uygun pasaportu seçmeniz önerilmektedir.

Pasaport almak için birtakım evraklar bulunmaktadır ve bu evraklar eksiksiz olmalıdır. Aynı zamanda pasaport almak için hakkınızda ihbar ve benzeri de olmaması gerekmektedir. Pasaport için gerekli evraklar listesi yukarda bahsedildiği gibi beş adet evraktan oluşmakta olup son olarak da parmak izi ile süreç tamamlanmaktadır. Ortalama 5 gün içerisinde pasaportunuz sizlere iletilecektir ve ardından rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sonrasında herhangi bir işlem yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

2023 Pasaport nasıl alınır?

2023 yılında pasaport almak için öncelikle randevu alabilirsiniz. Sonrasında belirlenen tarihte evrakları teslim etmeniz gerekir.

Pasaport müracaatı nasıl yapılır?

Pasaport müracaatı Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden randevu sistemi ile alınabilir. Sonrasında size en yakın emniyet müdürlüğüne gidebilirsiniz.

Pasaport için kaç fotoğraf lazım?

1 adet fotoğraf yeterli olmaktadır.

Adım Adım Pasaport nasıl alınır?

Öncelikle e-başvuru işlemi yapmanız gerekir. Belirlenen tarihte de başvurunuzu yapabilirsiniz. Sonrasında beklemek yeterli olacaktır.

Pasaport başvuruları nereye yapılıyor?

Pasaport başvuruları Emniyet’e yapılmaktadır. En yakın ilçe emniyetine gidebilirsiniz.

Pasaport müracaatı nasıl yapılır?

Pasaport müracaatı ilk aşamada internet üzerindedir. Sonra evraklar için bizzat gitmeniz gerekir.

İlk kez pasaport nasıl çıkarılır?

İlk kez pasaport çıkartacaksanız Emniyet’in başvuru sitesindeki ilk kez başvuru seçeneğini seçmek gerekmektedir.

İlk defa pasaport nasıl alınır?

İlk defa pasaport alacaksanız kendinize en uygun süreli olanı seçebilirsiniz. İlk kez alsanız da aynı süreç beklemektedir.

18 Yaş Altı Pasaport nasıl alınır?

Aileden imzalı muvafakatname belgesi yeterli olacaktır.

Pasaport Evrakları

Pasaport başvurularına dair randevu sistemine değinilir ve bu yolla belgelerin ibraz edilmesi istenir. Öncelikle hazırlanması gereken pasaport evrakları nelerdir öğrenmeli ve her birini hazırlamalısınız. Hem eksiksiz hem de hatasız bir şekilde ibraz edilen belgelere karşı sorun yaşanmaz. Bunun üzerine:

  • Kimlik belgesi başı çeker ve eski ya da yeni tip olmasının üzerinde durulmaz.
  • Olmazsa olmaz biyometrik fotoğraflar şartlara uygun olarak 2 adet ibraz edilir.

Eskiden çıkartılmış olan pasaportların da paylaşılması istenir. Bunların ardından hem pasaport harç hem de defter ücretlerini yatırdığınızı belirtmeniz gerekir. Bankadan alınmış olan dekontlar kabul edilir.

Son aşamada reşit yaşta olmayanlar da düşünülmüştür. 18 yaşından küçük olanlara dair ebeveyn onayı zorunlu koşulur. Ebeveyn onayının noter tasdikli olacak şekilde paylaşılması istenir. Muvafakatnameler hem pasaport hem de vize işlemlerine dair önemli bir yere sahiptir.

Pasaport Almak İçin Nerede Müracaat Edilir?

Umuma Mahsus Pasaport sahibi olmak isteyenler ilgili belgelerin hepsini de toplamalıdır. Belgelerin toplanmasından sonra ise randevuya geçmelidir. Pasaport evrakları kadar başvuru merkezleri de merak ediliyor. Randevuya ilişkin:

  • Bordo pasaport için 680 ilçe nüfus müdürlüğünün geçerli olduğu görülür.
  • 81 ilde nüfus ve vatandaşlık müdürlükleri de işlem görmektedir.

Görüldüğü üzere hem il hem de ilçe müdürlüklerine yer verilir. Bu aşamada T.C. vatandaşlarının randevulara geçmeleri esas alınır. Yoğunluğun önüne geçmek ve başvuruların sistematik olarak ilerlemesi adına randevular önem arz eder. Neticesinde:

  • Çağrı merkezi üzerinden randevu alarak başvurunuzu iletebilirsiniz.
  • Online olarak resmi web sitesi üzerinden de randevunuzu almanız mümkün olacaktır.

Randevu aşamasını hızlı bir şekilde tamamlar ve belgeleri hazırlamaya başlarsınız. Nitekim ilgili evrakların eksiksiz olarak paylaşılması önem arz eder. Bununla birlikte her bir belgenin güncel tarihli olması da dikkate alınır. Ancak belirtilen şartlara göre ibraz edilen belgelere karşı onay alınır. Bu sayede pasaport başvurularınızın değerlendirilmesi esas alınır.

2023 Pasaport Nasıl Alınır?

2023 yılında pasaport başvuru sürecinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Pasaport evrakları aynı tutulmuş ve değişiklik sadece ödemelere dair ele alınmıştır. Pasaport çıkartmak isteyenlerin yatırması gereken tutarlar şöyle:

  • 2023 yılında 1 senelik pasaport için 332,10 TL tutarına yer verilmiştir.
  • 2 yıllık olarak çıkartmak isteyenlere de 542,20 TL ücreti belirtilir.

Aynı zamanda 3 ve üzerinde olan senelere dair harç ödemelerine geçmek gerekir. Belirtilen ücret 1085,40 TL şeklinde ele alınır. Son olarak ise defter bedellerine netlik kazandırılır. Her bir pasaport türü için belirtilen ücret 180 TL şeklindedir.

Başvuru aşamalarından ziyade harç ile defter bedelinin üzerinde durulur. 2023 yılında tek değişiklik ödemelere dair ele alınır. Bunun arkasından:

  • Aynı merkezlerden başvuru için randevu alınması gerekir.
  • Online ya da çağrı merkezlerinden randevuya geçmeniz beklenir.

Randevu alınan gün ve saat içerisinde başvurunuzu iletirsiniz. Bu sürece kadar tüm evrakların hazırlanması gerekir. Aynı zamanda ödemelerin eksiksiz olarak yapılması da dikkate alınır. Hatta ödemeye ilişkin makbuz alınmalı ve diğer belgeler ile birlikte paylaşmalısınız.

Adım Adım Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport evrakları nelerdir öğrendikten sonra adım adım başvuru aşamalarına geçebilirsiniz. Bu anlamda eksiksiz olarak her bir belgenin toplanması önem arz ediyor. Nitekim eksik olan belgelere karşı pasaportun reddedilmesi kaçınılmaz olacaktır. T.C. vatandaşları:

  • En fazla 10 yıla kadar olacak şekilde pasaport talebinde bulunabilir.
  • Senelik pasaport ücretlerinin yatırılması istenir.

Pasaportun geçerlilik süresine netlik kazandırmanız gerekir. Ancak bunun üzerine ücretleri öğrenir ve ödemeye geçersiniz. Hem harç hem de defter bedelinin yatırılması halinde dekont alınır. Son aşamada ibraz edilecek belgelerin arasına dekontu da eklemeyi unutmamak gerekir.

Başvurulara ilişkin randevu önemli bir yere sahiptir. Son dönemde randevu için HES kodu da sorgulanıyor. Kodun eksiksiz olarak çağrı merkezleri üzerinden paylaşılması gerekir. Hatta bunun yerine online olarak randevuya geçilebilir. Resmi web sitesinden alınan randevulara karşı müracaat edilir. Tüm bu adımlar üzerine:

  • Pasaportun çıkartılması halinde kurye ya da kargodan gönderim gerçekleşir.
  • Ortalama 5 ile 7 iş gününe değinilir.

Pasaport Hangi Nüfus Müdürlüğünden Alınır?

İl ve ilçe nüfus müdürlükleri üzerinden randevuların alınması mümkün olacaktır. Pasaport evrakları kadar yetkili olan mercilere de değinmek gerekir. Neyse ki her biri açıkça belirtilir ve online randevu kolay hale gelir. Bunun gibi:

  • Çağrı merkezlerinden müşteri temsilcilerine bağlanarak randevu alınabilir.
  • Çağrı merkezi olarak ALO 199 hattının üzerinde durulur.

Nüfus Müdürlükleri randevu alan vatandaşların ilk etapta belgelerini talep eder. Kimlik, ödeme belgeleri ve varsa eski pasaportlara değinilir. Her birinin eksiksiz olarak ibrazına geçmek önem arz eder. Çünkü eksik ve hatalı belgelere karşı başvurularınız alınmaz.

Nüfus Müdürlükleri T.C. vatandaşlarının gerçekleştirmiş olduğu ödemeleri de dikkate alır. Bu anlamda:

  • Harç bedeli seçilen pasaport süresine göre ele alınır.
  • Defter bedeli olarak ise 180 TL tutarın üzerinde durulur.

Belirtilen ücretler PTT şubeleri ya da anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilir. Ödemeye karşılık dekont ile makbuz almayı da ihmal etmemek gerekir. Çünkü belgelerin arasında ödeme makbuzunu da eklemeniz istenir. Ancak bu adımlara karşı müdürlükler tarafından başvurularınızın incelenmesi esas alınır. Sonuç için de birkaç iş günü kadar beklemeniz istenir. Yaklaşık olarak ise 5 ile 7 iş gününe değinilir.

2023 Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden pasaport aşamalarına dair bilgilendirme yapılır. Hatta resmi siteden online olarak pasaport başvuru randevusunun alınması dahi mümkün olacaktır. Randevulara dair:

  • Kimlik bilgilerinin her birini eksiksiz olarak paylaşmanız istenir.
  • Son dönemde HES kodu sorgulaması da yapılır.

Bu bilgilere karşı hem online olarak hem de çağrı merkezleri üzerinden randevulara geçilebilir. Çağrı merkezi olarak 199 hattına yer verilmiş ve bu şekilde randevuya geçmeniz esas alınmıştır.

Randevu gününde ise talep edilen belgelerin hepsini de ibraz etmeniz dikkate alınır. T.C. vatandaşları bordo pasaporta sahip olmak için:

  • Kimlik ile biyometrik fotoğraf paylaşmak zorundadır.
  • Eski pasaportlara ve ödeme belgelerine de ihtiyaç duyulur.

Bu adımlara karşı başvurunuz tamamlanır ve birkaç iş gününde sonuç açıklanır. Pasaportun çıkartılması üzerine kurye ile gönderilmesi esas alınır. Bunun gibi PTT kargo hizmetlerinden de faydalanmanız sağlanır.

Bordo pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları vize prosedürlerine göre yurtdışı seyahatlerine geçebilir. Pasaport ile benzerlik gösteren vize şartlarının üzerinde durulur. Tekrardan zorunlu evraklar ile vize ödemelerine değinmek gerekir. Bu adımlara karşı seyahat etmek istediğiniz ülkelere karşı vizenizi alabilir ve harekete geçebilirsiniz.

Pasaport çıkartmak ne kadar 2023?

Harç bedelleri pasaport süresine göre değişse de defter bedeli hepsi için 180 TL şeklindedir.

Kimler pasaport alamaz 2023?

Yurtdışı yasağına sahip olanlar ya da olağanüstü suçlara karşı devlet tedbiri altında olanlar pasaport sahibi olamaz.

Pasaport bedeli nereye ödenir?

Vergi dairesi müdürlükleri kabul eder. Anlaşmalı bankalardan ya da PTT şubelerinden de ödemeye geçilebilir.

Pasaport harç bedeli nasıl ödenir?

Enflasyona göre değişiklik gösteren harç bedellerini öğrenmeli ve belirtilen merkezlerden yatırım işlemlerine geçmelisiniz.

Pasaport İçin Gerekli Belgeler

Pasaport için gerekli belgeler arasında talep formu ilk sırada yer almaktadır. Talep formuna İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Belgeleri derledikten sonra sunmak ve başvuru adımını tamamlamak için NVİ randevu sisteminden randevu almanız gerekmektedir. Pandemi sebebi ile işlemlerin büyük bir kısmı artık randevulu ilerlemektedir. Randevulu ilerlediği için işlem akışının eskiye nazaran çok daha hızlı olduğunun da ayrıca bildirilmesi gerekir. Randevu alma adımlarını 199 numaralı hattan ya da NVİ internet sitesi üzerinden alma hakkınız bulunmaktadır.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar 2023

Pasaport için gerekli belgeler incelemeye alınırken kişilerin başvuru talep formunu eksiksiz doldurmasına büyük önem vermesi gerekmektedir. Örneğin yeşil pasaport talep edecek olan kişilerin öncelikli olarak kendi adını soyadınız ve TC kimlik numarasını belirtilen alana girmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin girilmesinin sonrasında hak hamilinin yakınları da pasaport almak istiyorlarsa onların da adları soyadları ve TC kimlik numaraları sunulmalıdır. Ardından yeşil pasaportun hak edilip edilmediğinin tespit edilmesi için memuriyet sicil numarasının ve memuriyet derecesinin de istenen alana girilmesi gerekmektedir. Pasaport başvuru adımlarında bu bilgilerin her biri kontrol edilecektir. Yanlış bilgilendirme yapıldığı tespit edildiği anda anında başvuru adımı ret yanıtı alacaktır.

Bordo Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Pasaport için gerekli belgeler derlendikten sonra yetkililere eksiksiz biçimde sunulmalıdır. Verilen belgelerde şüpheye düşülen bir noktanın olması durumunda derinlemesine incelemenin talep edilebileceği de görülmektedir.

  • Nüfus kağıdı ya da yeni nesil kimlik belgesinin sunulması gerekir. 2 adet fotoğraf sunulmalıdır.
  • Geçmiş senelerde aldığınız ve geçerliliğini kaybeden pasaportlarınızı da sunmalısınız. Bu eski pasaportlarını talep edilme durumu vize başvurularında da meydana gelebilen bir unsurdur. Güvenliğin detaylı incelemesi ana amaçtır.
  • Pasaportu eğer bir öğrenci talep edecek ise kişilerin son 60 güne ait bir öğrenci belgesini de sunması gerekmektedir. Pasaportun sunulması için hem harcın hem de defter bedelinin ödendiğine dairi veri sunulmalıdır.

Bu evrakları derlerken ya da pasaport başvurularınızı yaparken danışmanlık firmalarından da yardım alabilirsiniz. Danışmanlık firmalarının hem pasaport talep adımlarında hem de vize alma sürecinde severek takip edildiği görülmektedir.

Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport alma aşamalarında öncelikli gruplar ya da hizmet grupları gibi hususlarda hangi kategoriye dahil olduğunuzu belirlemenizin sonrasında başvuru adımına geçebilirsiniz. Başvurunun Yeşil, Bordo, Gri ve Siyah kategorileri üzerinden tamamlamasına imkan verilmektedir. Herhangi bir titre sahip olmayan normal vatandaşların bordo pasaport başvurusunda bulunması yeterli olacaktır. Bordo pasaportun geçerliliği en kısa 6 ay, en uzun ise 10 yıl olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde ne kadar uzun süreli bir talep olursa sizin ödemeniz gereken harç tutarı da o kadar yüksek olacaktır. Öğrencilerin herhangi bir harç ödemesine gerek olmayacaktır. Sadece defter bedelinin ödenmesi yeterlidir.

E-Devlet Pasaport Randevu

E-devlet üzerinden randevunuzu sorunsuz şekilde alabilirisiniz. E devlete giriş yapılmasının sonrasında arama kısmına pasaport yazmanız randevu ekranına yönlendirilmeniz için yeterli olacaktır. Sistem oldukça açık ve anlaşılır olduğu için daha öncesinde herhangi bir deneyimi olmayan kişileri dahi memnun edecektir.

Kimler Pasaport Alamaz

Pasaport için gerekli belgeler derlenirken aynı zamanda genel koşullara uygun olup olmadığınıza dair de incelemelerde bulunmalısınız. Örneğin yurt dışı yasağı olan kişilerin pasaport kullanmasına imkan verilmeyecektir. Pasaport alınması için öncelikle yurt dışı yasağının mahkemece kaldırılması istenmektedir. Bunun yanı sıra istenen belgelerin toplanmasında ya da başvuru formunun doldurulmasında bir sorun olması durumunda ret yanıtı almanız da söz konusu olabilmektedir.

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pasaport için gerekli belgeler ile pasaport başvurusunun yapılmasının akabinde elde ettiğiniz pasaportunuz ile vize başvuru adımlarına geçebilirsiniz. Vize başvurusunda derlemeniz gereken belgeler ülkelere göre ve başvuruda bulunacağınız vize türüne göre değişim arz etmektedir. Vize başvuru adımlarını tamamlarken kişilerin daha önce kullandıkları pasaportları da sunması istenebilmektedir. Bir ret ya da deport durumunun olup olmadığını kontrol etmek bu şekilde daha kolay bir hal alacaktır. Pasaport başvuru adımlarında olduğu gibi vize başvurularında da alanın uzmanı olan danışmanlık firmalarından konuya dair bilgi alabilirsiniz.

Pasaport İçin Gerekli Evraklar 2023

Pasaport için gerekli evraklardan biri olan talep formuna online şekilde erişmenize olanak tanınmaktadır. TC kimlik numaralarını belirtilen alanlara eksiksiz girmeye ayrıca dikkat etmenizi gerekmektedir. Gerekli evrakların ve ödeme adımlarının sonrasında en geç 7 gün içerisinde başvurunuzun sonuçlanması sağlanacaktır. Yurtdışındaki temsilciliklerden yapılan başvurularda ise kişilerin başvuru sonucunun 10 güne kadar uzayabildiği görülmektedir. Umumi kullanım için tasarlanan pasaportunuzun geçerlilik tarihini takip etme sorumluluğu size aittir. Bu süre dolmadan da yenileme talebinde bulunma hakkınız vardır. Örneğin pasaportunuzda yeterli yaprak sayısının olmaması ya da pasaportun yıpranmış olması gibi durumlarda vize başvurusunun hemen öncesinde, pasaportunuzun yenilenmesi için taleplerinizi iletmenize imkan verilmektedir.

Yeşil Pasaport İçin Gerekli Evraklar

Yeşil pasaport almak isteyen kişilerin sunmaları gereken evraklardan bazıları;

  • Pasaport evraklarının başında talep formu gelmektedir. Talep formunun damgalı olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Memuriyetin yeşil pasaportu hak eden kademesinde bulunduğunuz ya da bu kademeden emekli olduğunuza dair güncel tarihli belgenin de sunulması gerekir.
  • Yeşil pasaport talep adımlarında 1 adet biyometrik güncel fotoğraf sunulmalıdır. Bu fotoğraflar en geç 6 aya ait olmalıdır. Fotoğrafların ICAO standartlarında çekilmesi de önem arz etmektedir.

Bu evraklarda hata olması durumunda başvuru adımının ret yanıtı alacağının da unutulmaması gerekir. Başvuru evraklarının verilmesi ve ücretin yatırılmasına rağmen sonrasında pasaport almaktan vazgeçmeniz durumunda yatırdığınız harç tutarının ve defter bedelinin size iade edileceğinin de ayrıca iletilmesi gerekir.

Pasaport çıkarma ücreti ne kadar?

Pasaport çıkartmak için ödemenizi gereken pasaport defter bedeli 174 klira olarak belirlenmişrir. Bu ödeme tutarında her sene değişimler söz konusu olabilir.

Bordo pasaport için neler gerekli?

Bordo pasaport umumi kullanıma açık olan pasaporttur. Talep formu, kimlik belgesi, iki adet fotoğraf ile başvuru adımları yerine getirilebilir.

Adım Adım Pasaport nasıl alınır?

NVİ 199 hattı üzerinden randevu almanızın hemen sonrasında pasaport için gerekli evrakları sunarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

2 Pasaport nasıl alınır?

Kişilerin en fazla 2 adet pasaporta sahip olmasına izin verilmektedir. Bu konudaki gerekli yönetmelik İçişleri Bakanlığı’nın sitesinde mevcuttur.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar?

10 yıllık pasaport almak isteyen kişilerin ödemeleri gereken tutar 1265 olarak belirlenmiştir.

2023 Pasaport nasıl alınır?

Pasaport talep adımlarını NVİ’den randevu alarak evraklarınızı sunarak şekillendirebilirsiniz.

18 Yaş Altı Pasaport nasıl alınır?

18 yaşından küçük olan kişilerin ancak muvafakatname ile vize almasına imkan tanınmaktadır. Muvafakatnamenin yanı sıra 18 yaşından küçük olan kişilerin de başvuru adımında hazırda bulunmaları gerekir.

İlk kez pasaport nasıl çıkarılır?

İlk kez pasaport çıkartacak olan kişilerin klasik belge derleme adımlarının sonrasında derledikleri belgeleri randevu alarak yetkililere teslim etmesi gerekir.

İlk defa pasaport nasıl alınır?

Pasaportunuzun umumi kategoride olması durumunda 6 aydan 10 yıla kadar geçerliliği olan kategorilerden tercihinizi yaparak ilk pasaportunuzu alabilirsiniz.

Yorum Yap

Call Now ButtonHEMEN ARA