Pasaport Harcı Nereye Yatırılır

Pasaport Harcı Nereye Yatırılır; Yurtdışına çıkmak isteyen herkesin mutlaka pasaport sahibi olması beklenen bir durumdur. Seyahatinizden önce eğer geçerli nitelikleri taşıyan bir pasaportunuz yoksa ya da daha önce hiç pasaport almadıysanız başvuru yaparak pasaport almanız gerekir.

Pasaport almadan önce ise pasaport harcının ödenmiş olması şarttır. Pasaport harcı nereye yatırılır;

  • Anlaşmalı bankalar: Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, Vakıflar Katılım Bankası, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT) şubelerine giderek harcınızı yatırabilirsiniz.
  • İnternet: Dilerseniz Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulmuş https://ivd.gib.gov.tr adresine girerek internet üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
  • Vergi Dairesi Müdürlükleri: Vergi dairesi müdürlükleri de pasaport harcının yatırıldığı yerlerden biridir.

Pasaport İçin Hangi Bankaya Para Yatırılıyor?

Pasaport harcı nereye yatırılır; anlaşmalı bankalar yatırma işlemini gerçekleştirebilmeniz için uygun yerlerdir.

  • C. Ziraat Bankası / T.C. Ziraat Katılım Bankası
  • C. Vakıflar Bankası / T.C. Vakıf Katılım Bankası
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası
  • Halk Bankası
  • PTT Şubeleri

Yukarıda adı geçen bankalar pasaport harcınızı yatırabileceğiniz anlaşmalı bankalardır. Bu bankaların şubelerini ya da ATM’lerini kullanarak harç ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

ATM üzerinden ödeme yapmak isterseniz ödemeler bölümündeki listeyi kontrol etmeniz gerekir. Liste üzerinde pasaport harç ödeme seçeneğini bulamazsanız tercih ettiğiniz bankanın müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz. Her ATM pasaport harcı ödeme seçeneğine sahip değildir.

Pasaport Harcı Nasıl Ödenir 2023?

Pasaport harcı nereye yatırılır; tercih edebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Her ödeme biçiminin de kendine özel adımları bulunuyor.

  • PTT şubeleri ve Anlaşmalı Bankalar: Pasaport harç ücreti ödemenizi anlaşmalı bankalardan ya da PTT şubelerinden yapabilirsiniz. Bunun için gişelere giderek T.C. kimlik numaranızı belirtmeniz yeterli olacaktır.
  • Vergi Dairesi Müdürlükleri: Size en yakın Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne giderek ödeme yapılan veznelerden T.C. kimlik numaranız ile ödeme yapabilirsiniz.
  • İnternet: İnternet üzerinden pasaport harcınızı ödemek istiyorsanız ilk olarak https://ivd.gib.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkan ekranda “Harç ve Değerli Kağıtlar Ödemesi” seçeneğini seçmelisiniz. Bu menüde bulunan işlemler ile hem defter hem de harç bedellerinizi ödeyebilirsiniz.

Pasaport Harcı Hangi Bankaya Yatırılır 2023?

Pasaport harcı nereye yatırılır; anlaşmalı bankalar harç yatırma işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebileceğiniz yerlerdir. 2023 yılında anlaşmalı olarak pasaport harç ve defter bedellerini kabul eden bankalar;

  • Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası,
  • Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Katılım Bankası,
  • Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Bankası,
  • Halk Bankası,
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası,
  • Türkiye Cumhuriyeti Vakıf Katılım Bankası.

Bu bankalar hem şubeleri hem de belirli ATM’leri ile harç ücretlerinizi gerçekleştirebileceğiniz yerlerdir.

2023 Pasaport Harçları Ne Kadar?

2023 yılı için belirlenmiş olan pasaport harç bedelleri şu şekildedir;

  • Pasaport süresi 6 ay ise ödenecek tutar 227,20 TL,
  • Pasaport süresi 1 yıl ise ödenecek tutar 332,10 TL,
  • Pasaport süresi 2 yıl ise ödemeniz beklenen tutar 542,20 TL,
  • Pasaport süresi 3 yıl ise ödeyeceğiniz tutar 770,20 TL,
  • Pasaport süresi 4 yıldan 10 yıla kadar ise ödenecek tutar 1085,40 TL olarak belirlenmiştir.

Belirtilmiş olan pasaport ücretlerini pasaport başvurusu yapmadan önce ödemeniz gerekir. Aksi takdirde herhangi bir başvuru yapamazsınız. Ödemenizi yaptıktan sonra ödemenize dair bir makbuz almanıza gerek yoktur. Kişinin ödeme yapıp yapmadığı sistem üzerinden otomatik olarak görülebilir.

10 Yıllık Pasaport Ücreti Ne Kadar?

Pasaport harç ücreti pasaportun ne kadar uzun süre için alınabileceğine göre değişir. Alacağınız süre uzadıkça ödeyeceğiniz ücret de artış gösterir. Bu nedenle en çok ücrete sahip olan pasaport türü 10 yıllık pasaport olup ücreti 1085,40 TL’dir.

Pasaport almak isteyen kişiler en kısa süre için 6 aylık en uzun süre için ise 10 yıllık pasaport alabilir. 6 aydan daha kısa ya da 10 yıldan daha uzun pasaport almak mümkün değildir.

Eğer 10 yıldan daha uzun bir pasaporta ihtiyaç duyarsanız pasaport süreniz bittikten sonra yeni bir başvuru oluşturmalısınız. Alınan son kararlara göre pasaport uzatma işlemi eski pasaport defteri üzerinden gerçekleştirilemez.

Pasaport sürenizi uzatmak istiyorsanız yeni bir pasaport defteri ile uzatma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eski pasaportunuzda boş sayfalarınızın bulunması ya da pasaportunuzun kullanılabilecek düzeyde olması yenileme için aynı pasaportu kullanmanıza hak vermez.

10 Yıllık Pasaport Ücreti Nereye Yatırılır?

10 yıllık pasaport ücreti de diğer pasaport ödeme biçimleri ile aynı şekilde yatırılır. Tercih edebileceğiniz 4 farklı yol bulunuyor;

  • PTT: PTT şubeleri pasaport ücretinin ödenmesi için tercih edilebilecek yerlerden biridir.
  • Anlaşmalı bankalar: Pasaport ücretinizi anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Bunun için Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Türkiye Emlak Katılım Bankası şubelerini kullanabilirsiniz.
  • İnternet: Pasaport ücret ödemenizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kurulmuş olan ivd.gib.gov.tr adresini kullanmalısınız.

Pasaport Harcı İnternetten Nasıl Ödenir?

Pasaport harcı nereye yatırılır; internet üzerinden bulunduğunuz yerden kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz. Bunun için uygulamanız gereken adımlar;

  • Gelir İdaresi Başkanlığı’nın oluşturduğu resmi site olan https://ivd.gib.gov.tr adresine giriş yapmalısınız.
  • Açılan sayfada dilerseniz solda bulunan kullanıcı girişi ya da üye olma bölümü ile üyelik oluşturup giriş yapın. Eğer üye olmak istemezseniz solda bulunan hızlı ödeme bölümüne yönelin.
  • Hızlı ödeme bölümünde “Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme” seçeneğini seçin.
  • Karşınıza 9 farklı seçeneğin bulunduğu bir liste çıkar. “Pasaport değerli kağıt bedeli ödeme” ve “Pasaport harç bedeli ödeme” seçenekleri ile pasaport ödeme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Online olarak ödeme gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken noktalar;

  • Kullandığınız kartın internet alışverişine açık olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kartınızın internet kullanımına onayı yok ise ödeme işleminiz bankanız tarafından onaylanmaz.
  • Kullandığınız kartın Abank, Akbank, Aktif Bank, Albaraka, Anadolubank, Garanti Bankası, ICBC Türkiye, TEB, Yapı Kredi, Burgan Bank, Halkbank, İş Bankası, Türkiye Finans, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, VakıfBank, Odeabank, HCBC, Deniz Bank, Finansbank, ING Bank, Şekerbank ve Vakıf Katılım Bankası bankalarından birine ait olmasına dikkat etmelisiniz.
Pasaport Harcı Ptt'den Yatırılır Mı?

PTT şubeleri ve ATM’leri pasaport ücretinizi yatırmak için tercih edebileceğiniz alanlardan biridir. Size en yakın PTT şubesi ile ödeme işleminizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Pasaport Harcı Nereye Ödenir 2023?

2023 yılında pasaport harcını kabul eden yerler; anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri, https://ivd.gib.gov.tr Gelir İdaresi Başkanlığı web adresi ve vergi dairesi müdürlükleridir.

10 Senelik Pasaport Kac EURO 2023?

Yurtdışından Türkiye’ye gelecek olan vatandaşlarımız için belirlenmiş 10 senelik pasaport ücreti 95 Euro’dur.

Türkiye'de Pasaport Harçları Ne Kadar?

Türkiye’de pasaport harçları 6 ay için 227.20 TL, 1 yıl için 332.10 TL, 2 yıl için 542.20 TL, 3 yıl için 770.20 TL ve 4 yıldan 10 yıla kadar için 1085.40 TL olarak belirlenmiştir.

Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır 2023?

Pasaport başvurusu yapmak isteyen kişiler ilk ilgili Nüfus Müdürlüğü’nden başvuru için randevu almalıdır. Daha sonra pasaport harç ve defter bedeli ödenmelidir. En son olarak belirlenmiş olan randevuda evraklar teslim edilir.

Yorum Yap

Call Now ButtonHEMEN ARA