Nüfus Müdürlüğü Pasaport Randevu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet adresi www.nvi.gov.tr üzerinden işlem sağlanmaktadır. Nüfus Müdürlüğü pasaport randevusu almak için sisteme giriş yaparak ‘’Pasaport Randevu’’ sekmesine tıklayınız. Açılan pencereden kimlik bilgilerinizi girerek randevu oluşturabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaş pasaportlarının tamamı İçişleri Bakanlığı bünyesinde verilmektedir. Sadece diplomatik pasaport (siyah) Dışişleri Bakanlığı tarafından verilir. 4 farklı kategoride verilen Türk pasaportuna ilaveten, geçici pasaport ve yabancı pasaport çeşitleri bulunuyor.

Geçici pasaport (kırmızı) yurtdışında olan ve pasaportlarını kaybeden Türk vatandaşlarına verilir. Tek girişli olarak ekspres şekilde hazırlanan, Türkiye Dış Temsilciliklerinden verilen pasaportlardır.

Yabancı pasaportları ise mülteci/ irtica/ sığınmacı gibi farklı isimlerde nitelendirilen göçmen pasaportudur. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan seyahat belgeleridir. Geçici kimlikler (yabancılar için) yine Göç İdaresi tarafından verilir.

Pasaport Başvuru Randevusu Nasıl Alınır?

Nüfus Müdürlüğü pasaport randevu alma ve randevu sorgulama işlemleri için e-devlet sisteminden giriş yapabilirsiniz. www.randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden direkt olarak randevu bölümüne erişim sağlayabilirsiniz. Bordo, Yeşil ve Gri sekmelerinden, başvuru yapacağınız pasaport türünü seçiniz. Kimlik bilgileri ve güncel telefon numarasını girerek, seçeceğiniz il ve ilçe Nüfus Müdürlüğünden randevu alabilirsiniz.

Pasaport başvuru tarihinde, başvuru için gerekli belgelerle şahsen başvuru yapılmalıdır. NVİ mobil uygulaması kullanarak pasaport randevusu alınabilir. ALO 199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü telefon numaraları üzerinden, işlem sağlanabilir. 18 yaş altındaki vatandaşların başvurusu için muvaffakatname gereklidir.

Pasaport başvurularında 18 yalından küçük olanlarında şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Başvuru esnasında aileleri ile birlikte olmaları gereklidir.

Nüfus Müdürlüğü Pasaport İşlemi Yapıyor Mu?

İl ve İlçe Nüfus Müdürlüğü pasaport randevu ve pasaport sorgulama portalları üzerinden hizmet veriyor. Nvi.gov.tr internet adresi üzerinden ayrıca pasaport harcı yatırma işlemleri de yapılabilir. Nüfus Müdürlüğü pasaport randevu almak için www.randevu.gov.tr linkine doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.

Pasaport için gerekli belgeler, Pasaport Kanunu kapsamları ve pasaport türlerine göre gerekli işlemlerle alakalı bilgiler yer alıyor. Sanal pos uygulaması ile www.ivd.gov.tr sistemine direkt olarak yönlendirme yapılmaktadır. Kredi kartları ile kolay ve online şekilde pasaport harcı yatırma işlemi yapılabilir.

Pasaport başvuruları Nüfus Müdürlüğünden yapılır. Online randevu aldıktan sonra başvuru tarihinde, gerekli evraklar ile Nüfus Müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirsiniz.

Online Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türk pasaportu başvuruları için öncelikle online pasaport randevusu alınır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri internet adresi üzerinden randevu oluşturulabilir. Telefonla erişim sağlamak isteyenler için ALO 199 numaralı hattan ulaşım sağlanabilir. Online pasaport başvurusu için randevu.nvi.gov.tr sisteminden işlem yapılır.

Pasaport rengine göre başvurusu yapılacak belge seçilir, kimlik bilgileri girilir ve randevu oluşturulur. Kişi, kendi bölgesinde olmasına gerek olmadan istediği Nüfus Müdürlüğünden randevu oluşturabilir. Randevuya giderken pasaport başvurusu için gerekli evraklar ve pasaport harç dekontunun bulunması gereklidir. Başvurular TC kimlik belgesi aslıyla şahsen yapılır.

Pasaport Almak İçin Randevuya Gerek Var Mı?

Pasaport başvurusu yapmak için randevu almak zorunlu değildir. NVİ sisteminden online veya telefonlar pasaport randevusu alınabilir. Ancak Türk vatandaşları İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek, pasaport başvurusu yapabilirler. Randevu yoğunluğuna göre sıramatiklerden alınan numara ile evraklar teslim edilerek başvuru yapılabilir.

İşlemlerin direkt ve kolay şekilde yapılması için programınıza göre randevu almanız önerilir. Umuma mahsus pasaport, hususi pasaport ve hizmet pasaportları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, İçişleri Bakanlığı bünyesinde verilir. Diplomatik pasaportlar Dışişleri Bakanlığı tarafında verilmektedir.

E Devletten Pasaport Randevusu Nasıl Alınır?

www.turkiye.gov.tr dijital sisteminden Devlet Kapısı işlemlerini yapabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaparak online pasaport randevusu alınabilir. E-devlet şifresiyle giriş yaparak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sistemine giriş yapılabilir. Pasaport türünüze göre seçim yapabilir ve istediğiniz tarihin uygunluk durumuna göre randevu oluşturabilirsiniz.

e-devletten giriş yaparak nüfus müdürlüğü pasaport randevu alabilir, başvuru sonrasında pasaport sorgulama panelinden başvurularınızı sorgulayabilirsiniz. Pasaport sorgulama, kimlik ve vatandaşlık işlemleri gibi tüm işlemlere e-devlet sistemi üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Yabancı kimlik belgesiyle pasaport sorgulama ve vatandaşlık işlemleri yine e-Devlet sisteminden yapılabilir. Randevu iptal işlemi yapıldıktan sonra yeni bir randevu almak için 1 hafta geçmesi gereklidir.

Pasaport İlçe Nüfus Müdürlüğünden Alınır Mı?

Pasaport işlemleri Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen pasaportlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. İl ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinden alınabilir. Pasaport başvurusu işlemlerinde, pasaport türüne göre gerekli evraklar ile bizzat başvuru yapılır.

Pasaport başvurusundan sonra, onaylanması durumunda belge kurye ile teslim edilir. Bordo pasaportlar 1- 2 hafta içerisinde hamiline teslim edilmektedir. Yeşil ve gri pasaportlar 3-5 iş gününde çıkar ve PTT kurye ile pasaport sahiplerine iletilir.

Başvuru yapmak için nvi sisteminden, istediğiniz il/ ilçe nüfus müdürlükleri için randevu alabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler şu şekildedir;

  • Kimlik belgesi aslı ile başvuru yapılır
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Eski pasaportlar
  • Pasaport harç ücreti dekontu
  • Pasaport başvuru formu

Öğrenci pasaportları için ek olarak harç muafiyeti talep formu ve öğrenci belgesi iletilmelidir. Yeşil pasaport ve gri pasaport başvuru belgeleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri sisteminde bulunan evrakların güncel ve yasal şekilde başvuru formuyla iletilmesi gereklidir. Pasaport başvuruları ilçe nüfus müdürlüklerine doğrudan yapılabilir. İşlem sonrasında pasaport takip fişi başvuru sahibine verilir ve pasaport süresi sonrasında kurye ile gönderilir.

E Pasaport Randevu Kaç Gün Sonraya Veriliyor?

Elektronik pasaport olarak bilinen e-pasaport, güvenilir pasaport statüsünde verilir. Çipli pasaport olarak bilinen pasaportlar, İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında verilen belgelerdir. Kişisel bilgiler, parmak izi, biyometrik fotoğrafın yer aldığı bilgilerle düzenlenir.

Nüfus müdürlüğü pasaport randevu sisteminden pasaport randevuları oluşturulabilir. Çipli pasaport randevuları için bordo, yeşil ve gri pasaport seçimlerine göre başvuru yapılır. Randevu yoğunluğuna göre istenilen sürede pasaport randevusu alınabilir. Teknolojik sistemlerin gelişmesiyle birlikte pasaport işlem süreleri 7 günde tamamlanmaktadır.

Umuma mahsus pasaportlar ortalama 10 gün içinde hamillerine teslim edilir. Randevu talepleri ALO 199 numaralı hatları arayarak veya randevu.nvi.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapılabilir. Online pasaport randevuları ayrıca NVİ mobil uygulaması üzerinden de alınabilir. Ortalama 1 hafta içinde randevu verilir.

Pasaport almak için nereye başvurmam gerekiyor?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden pasaport randevusu alınmalıdır. İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinden pasaport başvurusu yapılır.

Pasaport çıkartmak icin ne gerekli?

TC kimlik belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, pasaport talep formu ve pasaport harç yatırım dekontu gereklidir. Kişinin varsa eski pasaportu olmalıdır.

2023 Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Randevu.nvi.gov.tr veya Alo 199’dan pasaport randevusu alınarak, Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapılır. Gerekli evraklar ile şahsen müracaat edilir.

Pasaport için nereye başvurulur?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşlerine başvurulur. Pasaport randevuları www.nvi.gov.tr üzerinden alınır.

Pasaport başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Bordo, yeşil, gri ve öğrenci pasaportu başvuruları Nüfus Müdürlüklerine yapılır. Başvuru formu, harç ve gerekli belgeler ile başvuru yapılır. Siyah pasaportlar Dışişleri Bakanlığı tarafından verilir.

Nüfus Müdürlüğü Pasaport

Nüfus müdürlüğü pasaport işlemleri için randevu sistemi oluşturmuştur. Gri, siyah, yeşil ve bordo pasaport alacak adayların, nüfus müdürlüğü randevu hattına başvuru yapmaları, evrak listesiyle birlikte randevu gününde ve saatinde bulundukları il merkezinin nüfus müdürlüğüne giderek işlemleri başlatmaları gerekmektedir. Randevu sistemi online işlemler, telefon numarası ve nüfus müdürlüğünden bizzat yapılabilir.

Nüfus Müdürlüğü Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Nüfus müdürlüğü pasaport işlemleri için yurt içi ve yurt dışı işlemlerin uygulanması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyetine ait pasaport almanız için nüfus müdürlüğü pasaport randevu sisteminden T.C kimlik numaranızı bildirmeniz ve harç bedeli ile defter bedelini ödedikten sonra işlemlere başlamanız prosedür gereğince şart koşulmuştur. Pasaport işlemlerinde, eksiksiz evraklarınız, 6 ay içinde çıkarılmış biyometrik fotoğrafımız ve nüfus kayıt örneğinizle gri, siyah, yeşil ve bordo pasaport dilekçenizin de yer alması gerekecektir.

Nüfus müdürlüğüne yapılan müracaatlar, Türkiye ‘’yurt içi pasaport’’ düzenlemelerine göre 7 iş günü ile 10 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Yurt dışı prosedüründe kişinin yabancı uyruklu olması ve işlemlerin PTT aracılığıyla yurt dışına tekabül etmesi nedenlerine dayalı olarak 1 aya kadar pasaporttun çıkması söz konusudur. Pasaport işlemlerinin evraklar, harç bedeli ve defter bedeli ile birlikte nüfus müdürlüğünün sözleşmeli olduğu alana ödeme yapılarak ilerletilmesi, sürecin takip edilmesi ve belgelerin ıslak imzalı olması gerekmektedir. 2 hafta ile 1 aya kadar pasaportlarınız çıkacaktır.

Nüfus Müdürlüğü Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport hizmetleri için bulunduğunuz il merkezinin nüfus müdürlüğünden randevu almanız gerekecektir. Randevu sistemini telefon hattı üzerinden sağlamakta olan pasaport nüfus müdürlüğü şartnamesinde 199’u aramanız ve yurt içinden hususi, hizmet, umumi ve diplomat pasaportları için başvuru yapacağınızı bildirmeniz gerekecektir. Nüfus müdürlüğü yurt dışı pasaport düzenlemeleri için sizi dış temsilcilere yönlendirecektir. Nüfus müdürlüğü pasaport işlemleriniz için genel müdürlük resmi sitesini ve Alo 199 ‘u kullanarak randevu oluşturmanız şartı bulunur.

Pasaport randevusu aldıktan sonra, nüfus müdürlüğü evrak listesinde 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, öğrenciyseniz öğrenci belgesi ve transkript, bordo, yeşil, siyah ve gri pasaport düzenlemelerine göre belgelerinizi eksiksiz teslim etmelisiniz. Pasaport defter bedeli ve harç bedelini, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık ve 3+ yıllık bedel olacak şekilde ödemelisiniz. Harçsız umuma mahsus pasaport alacak kişiler için ödeme talep edilmemektedir. Vatandaşlık müdürlüğü ve nüfus müdürlüğü üzerinden başvuru yapılarak süreç takip edilmeli, çağrı merkezinden randevu alınmalıdır.

2023 Pasaport Nasıl Alınır?

Pasaport çıkarmak için nüfus müdürlüğünden randevu talep edilmelidir. Pasaport çıkarma, pasaport yenileme ve pasaport uzatma işlemleri için her vatandaşın mutlaka randevu alarak, bulunduğu ilin nüfus müdürlüğünde talepte bulunması şartı vardır. Başvuru sahibinin nüfus müdürlüğü pasaport işlemleri için defter ve harç bedelini ödeme bilgileri sistemi üzerinden sağlaması, yıllık enflasyon değerine göre ödemelerini yapması gerekir.

2023 Pasaport çıkarmak için gerekli evraklar;

  • Evrak düzenlemesi son alt ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • C kimlik kartı, nüfus cüdanı ve geçici kimlik belgesi adayın yanında bulunmalıdır.
  • Başvuru öncesi paspaort defteri harç bedeli ve pasaport harç bedeli bilgilerine bakılarak, 6 aylık ve 3 yıllık pasaport ile 10 yıllık pasaport harç bedeli ödemesi yapılmalıdır.
  • Eski pasaportunuz varsa, eski pasaportun iptali yapılmalıdır.
  • Öğrenci pasaport işlemleri için öğrencilik durumunun ispatlanması, ‘’ öğrenci belgesi’’ başvuru işlemleriyle birlikte nüfus müdürlüğüne verilmelidir.
  • Yasal temsilcisi bulunan adayların kısıtlı veya ergin olmayan daylar olarak muvafakatname ile başvuru yapası şartı bulunmaktadır.

Online Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Online pasaport başvuru işlemleri sadece randevu alınarak yapılmaktadır. Engelli, yaşlı ve 18 yaşın altında olan bireylerin temsilcileri ve pasaport işlemleri için başvuru yapan şahsın ( bu durumlardan muaf olması durumunda) şahsen il merkezi nüfus müdürlüğü pasaport işlemlerine başvuru yapması gerekmektedir. Online işlemler için T. C kimlik kartı bilgileriyle online sistem üzerinden sadece randevu alınması sağlanacaktır.

Online pasaport randevusu; online pasaport randevu işlemleri için Alo 199’u arayarak il merkezi nüfus müdürlüğünden pasaport randevusu alması gerekmektedir. Online işlemler için nüfus müdürlüğü resmi web sitesinden pasaport çıkarma, pasaport yenileme ve pasaport uzatma işlemleri için randevu oluşturması şartı bulunmaktadır.

Online işlemler için nüfus müdürlüğü resmi web sitesinden nüfus ve vatandaşlık işlemleri genel müdürlüğü için pasaport talep formu alınmalıdır. Gri ( hizmet pasaportu) için gerekli olan belgeler arasında hizmet damgalı pasaport talep formu yer alır.

Yeni Pasaport Kaç Günce Çıkar?

Yeni pasaport başvuru işlemlerinizi online alandan randevu alarak yapmanız ve nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat ederek süreci başlatmanız halinde 7 iş günü ile 10 iş günü içinde çıkacaktır. Pasaport defterinin düzenlenmesi ve evrakların kontrol edilmesi, nüfus müdürlüğünün yoğunluğuna ve resmi tatil aralarına bakmaktadır. Resmi tatiller ve olağan üstü hallerin oluşmasına dayalı olarak devlet dairesinin hizmet vermediği dönemlerde nüfus müdürlüğü pasaport işlemlerinizin 1 aya kadar uzaması söz konusudur.

7 iş gününe kadar pasaport düzenlemeleri yapılarak, pasaport defterinizi teslim almanız sağlanmaktadır. İşlemlerin prosedüre uygun ilerlemesi, resmi evrakların eksiksiz ve hatasız olması durumları da göz önünde bulundurulmalıdır. 10 iş gününe kadar pasaport başvurunuzun kabul edilerek, teslim edilmesi için resmi düzenlemeler yapılacaktır.

2023 Pasaport Kaç Günde Çıkar?

2023 yılında covid 19 nedeniyle resmi tatillerin ve devlet dairelerindeki işlemlerin aksaması üzerinden yeni düzenlemeler yapılabilmektedir. 2023 yılında da pasaport başvurusu yapan adayların pasaportlarını almaları için 7 iş günü ile 10 iş gününe kadar zamana ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurularak duyurular yapılmıştır.

Pasaport işlemlerinizin ülke genelinde herhangi bir aksaklık, resmi tatil ve olağan üstü hallerin olmaması durumuna bağlı olarak 7 iş günü ile 10 iş gününde teslim edilmesi amaçlanmaktadır. Ancak pasaportunuzun 1 aya kadar çıkma süresi olacağı için düzenlemeler dikkate alınmalı ve pasaport başvurusu vize ve seyahat planlamasından 1 ay önceden yapılmalıdır.

Randevu Almadan Pasaport Başvurusu Yapılabilir Mi?

Nüfus müdürlüğü pasaport işlemleriniz için randevu almanız sürecin sağlıklı ve hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Direkt olarak nüfus müdürlüğüne giderek pasaport başvurusu yapmanız uzun süre beklemenize ve gün sonunda işlem yapamamanıza neden olabilecektir. Pasaport randevu hattı için Alo 199’u kullanarak, sağlıklı ve hızlı bir süreç başlatmış olursunuz.

Nüfus ve vatandaşlık işlemleri genel müdürlüğü web sitesi üzerinden kısa zamanda randevu alabilmeniz, pasaport işlemleri için şart ve koşular hakkında bilgi almanız sağlanmaktadır. Başvuru işlemleriniz için pasaport hizmetleri sıkça sorulan sorular ve danışmanlık alanından da destek alarak, başvuru süreci hakkında detaylı bilgi edinebilmeniz sağlanmıştır.

E Devletten Pasaport Başvurusu Yapılır Mı?

E devlet üzerinden işlem yapmanız için (https://randevu.nvi.gov.tr/) adresine müracaat ederek randevu işlemleriniz yerine getirmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenci pasaport başvuru işlemleriniz için 199’u arayarak pasaport randevusu almanız ve öğrenci belgenizle birlikte nüfus müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

2023 Pasaport Harcı Ne Kadar?

2023 pasaport harç bedeli defter bedeli olarak 180 TL’dir. 6 aylık ve 10 yıllık pasaport harç bedelleri değişiklik gösterecektir.

Kimler Pasaport Alamaz 2023?

Adli süreci devam eden, boşanma süreci devam eden ve ülkede olağan üstü süreçle bağlantılı olan kişiler pasaport alamayacaktır.

Pasaport Bedeli Nereye Ödenir?

Nüfus müdürlüğünün bağlantılı olduğu bankalar, PTT şubeleri ve gelir idaresi üzerinden pasaport bedeli ödenebilmektedir.

Yorum Yap

Call Now ButtonHEMEN ARA